Lukéj Gabi divattervező és férje, Moldován András befektető Cápa közel két hetet töltött márciusban Mauritiuson a Morea Exkluzív szervezésében. Gabi legújabb esküvői ruhakollekcióját fotózta a szigeten.

Lukéj Gabi modellként kezdte a karrierjét. Ez idő alatt mindent megtanult a szépségiparról és a divatvilágról. Tapasztalatait a Buda szívében nyitott Lukéj Gabi Professional Make-up szalonjában sminkoktatásokon és profi sminkes képzéseken adja tovább. Szalonjában a valamilyen alkalomra készülő hölgytársaságoknak mindig meglepetésekkel kedveskedik. Miközben elkészül az alkalmi smink, pezsgővel kínálja a vendégeket és néhány fotót is készítenek, hogy a készülődés pillanata is örök emlék maradjon.

A make-up stúdió szomszédságában nyílt pár évvel később a Lukéj Gabi MyFashion ruhaszalon, ahol saját tervezésű ruhakollekcióiból válogathatunk, a business casualtól, a mindennapi fashion darabokon keresztül egészen az alkalmi ruhákig. Egy stylist segít kiválasztani a hozzánk legjobban illő ruhadarabokat, teljesen személyre szabottan.

A különleges, egyedi darabokból álló esküvői ruhakollekcióját nem régiben készítette el, amelyek minden menyasszony romantikus álmait valóra váltják.

Ezt az esküvő ruhakollekciót fotóztatta Mauritiuson.

Lukéj Gabi Mauritiuson

Gabiék Emirates légitársasággal utaztak Budapestről Dubaji átszállással Mauritiusra business osztályon. A Dubai-Mauritius-Dubai szakaszon a légitársaság Airbus A380-as kétszintes óriás gépével repültek. Az ággyá alakítható ülések, a Skybar és a fedélzeti kiszolgálásnak köszönhetően nagyon kényelmesen utaztak és pihenten érkeztek meg Mauritiusra és az utazás végén haza.

Négy felsőkategóriás luxus szállodában laktak, amelyek nem csak a fotózásokhoz nyújtotta tökéletes helyszínt, de nyaralásukat is felejthetetlen emlékké varázsolták.

„Ez az utazás Mauritiusra azért volt különleges élmény számomra, mert pont a tíz éves házassági évfordulónkra esett, és túlzás nélkül mondhatom, pont olyan volt, mintha a második nászutunkat éltük volna át.

Életem legszebb utazása volt!

Lukéj Gabi Mauritiuson 2

Kevés olyan hely van a világban, ahol mindenbe, amit utazásod során tapasztalsz, egyszerűen szerelmes eszel – mondhatom, hogy Mauritius biztosan egyike az ilyen különleges helyeknek. Határtalanul kedves helyiekkel találkozol, bármerre jársz a szigeten – legyen az egy szállodai alkalmazott, a taxisofőr, helyi piacon áruló termelő vagy a híres helyi rumot több palackkal rád tukmáló árus…mindannyian kedvesek és imádnivalóak, örülnek az életnek és ezt a boldogságot akarva-akaratlanul Te is átveszed! De miért is ne tennéd, amikor ott vagy a földi paradicsom közepén?” – mesélte Gabi az utazás után.

Az első három éjszakát a Heritage Le Telfair 5* resortban töltötték Mauritius déli partján, Bel Ombrén. A nagy trópusi kertben elhelyezkedő koloniális stílusú hotel a múlt különleges báját, romantikáját idézi. A resort francia gyarmati idők stílusában berendezett fényűző tágas lakosztályokkal, személyre szabott szolgáltatásokkal, személyi inas szervízzel nyújt felsőkategóriás minőséget vendégei számára.

Heritage Le Telfair

A Heritage Le Telfairben töltött időről András így számolt be:

„Minden nagyon jó minőségű! A személyzet kedvessége határtalan és olyan sokan vannak, hogy az valóban csak egy boutiqe hotel jellemzője. Azt hiszem itt nem lehet olyat kérni, amit ne teljesítenének!

A hotel nem csak egy szálláshely, hanem fantasztikus gasztronómiai utazás is egyben. Négy étterem, külön-külön klasszis mindegyik, összességükben pedig megtestesítik a régió szinte összes konyháját. A tengeri fogásoktól a thai konyhán keresztül a helyi ételeken át egészen az angol gyarmatosítók steak imádatáig bele kóstolhatunk mindenbe, méghozzá nagyon magas színvonalon! Az igazi gourmet konyha szerelmeseinek pedig ott a kastély, ahol egy francia séf irányításával, egy francia sommelier útmutatásai mellett csodálatos Michelin csillag várományos, autentikusan berendezett étteremben eshetünk egyik ámulatból a másikba.

Ahogy az éttermi szolgáltatások, úgy a szállodai szolgáltatások is fenomenálisak. A gondolatunkat bármikor akár kitalálni kész butler, aki észrevétlenül képes irányítani a nyaralást és szervez pillanatok alatt bármilyen programot, vagy intéz el gyakorlatilag bármit; úgy a napi háromszori szobaszerviz, vagy a parkot minden pillanatban láthatatlanul a legjobb és lehető legszebb állapotban tartó kertészek, valamint a döbbenetesen kedves és végtelen türelmes felszolgálók személyükben egyenként is mind-mind hozzátesznek valamit a csodálatos nyaraláshoz.

Ez a hely felejthetetlen és kihagyhatatlan éppen azért, mert soha nem akar több lenni, mint ami, de a maga valójában éppen tökéletes!”

A következő 2 éjszakára a LUX* Le Morne 5* resort volt a szálláshelyük a Le Morne félszigeten, Mauritius egyik legszebb parszakaszán.

A resortból páratlan kilátás nyílik a Le Morne hegységre és a félszigetet körülölelő türkizkék lagúnákra. A tengerre néző superior szobák és lakosztályok természetközeli „Chalet” épületekben kerültek kialakításra. A magasabb kategóriás, közvetlen tengerparti luxus lakosztályok az egzotikus pálmák közé rejtett különálló, nádfeleles Chalet-ban biztosítják a romantikus elrejtőzést.

Lux Le Morne

A Heritage Le Telfair már nagyon magasra rakta a lécet, így Gabiék nagy várakozással költöztek át fotózásuk és nyaralásuk új helyszínére. A LUX* Le Morne-ban szerzett élményeiket és tapasztalataikat így foglalták össze:

„Álmodozva érkeztünk következő állomásunkra, a LUX* Le Morne Resortba, amely Mauritius egyik legcsodálatosabb partszakaszán, a hófehér apróhomokos Le Morne félszigeten helyezkedik el.

A resort kétségkívül egyik legnagyobb adottsága a csodálatos elhelyezkedése, hiszen innen páratlan kilátás nyílik a monumentális Le Morne hegységre és a félszigetet körülölelő elbűvölő türkizkék lagúnákra.

Ha a tökéletes nászutas hely létezik a világon, akkor ezt biztosan annak nevezhetjük, hiszen a buja pálmaligetekkel tarkított páratlan szépségű parkosított kertek, a mindenhol megtalálható mesés egzotikus növények (és amikor azt mondom, mindenhol, értem ezalatt még a medencéket is!), az egymástól szépen elszeparált, privát életérzést nyújtó tágas lakosztályok ízléses berendezésekkel mind-mind elbűvöltek minket itt tartózkodásunk során.

Lukéj Gabi Lux Le Morne-ban

A resort félreeső ülősarkaiból csodálatos kilátás nyílik az Indiai-óceánra és a naplementére, a Le Morne hegységre és a hófehér homokos partszakaszra – és kétségkívül, mi ezt szerettük a legjobban a LUX* Le Morne-ban.”

Harmadik szálláshelyükre nem kellett sokat utazniuk, szintén a Le Morne félszigeten fekvő 5*-os Dinarobin Beachcomber Golf Resort & Spa minden igényt kielégítő szolgáltatásait vendégszeretetét élvezhették a következő 4 napban.

„Dinarobin Beachcomber Golf Resort & Spa – az álmok szállodája!

Semmi kétség: ez a hotel felülmúlhatatlan! Valójában ugyan az a vállalat két hotelt és egy golfpályát üzemeltet a Lemorne hegy lábánál, összesen 150 hektáron, 7 km saját parttal!

Beaccomber Dinarobin Golf Resort & Spa

Itt nem egyszerűen kedvesek az emberek, hanem lesik a vendég gondolatát és nem egyszer már azelőtt kitalálják, hogy nekem eszembe jutott volna…

Elképesztő a sportközpont, döbbenetes a Spa, tényleg itt nem lehet olyat kitalálni vagy kívánni, ami ne teljesülne azonnal.

Medencék mindenhol, a strand fenomenális és bár a helyi törvények szerint egyetlen intézmény sem zárhatja le a partot a helyiek előtt, valahogy itt mégsem találkozunk mással, mint szállóvendégekkel. A hatalmas terület miatt persze azok közül sem sokkal. Olyan érzése van az embernek, mint ha a part az övé volna!

A szálloda előtt egész különleges módon olyan közel van a korallzátony, mint ha ez a csodás jelenség a hotel szolgáltatása lenne snorkelező vendégei számára!

A hotelben minden szórakozás elérhető és a végtelen készséges concierge kész bármit megszervezni, ami csak lehetséges a szigeten! Jó, síelni nem lehet, de a mélytengeri horgászattól a lovagláson át az ejtőernyőzésen keresztül a kitesurfig minden van.

Na és persze étterem is, nem is akármilyen! És persze nem is egy!

Onnan kell kezdjem, hogy megérkezésekor a ház séfje is fogadja a vendéget, elmondja milyen szolgáltatások elérhetőek, majd részletesen kikérdezett, hogy van e valamilyen allergiám, vagy különleges kérésem. Miután tisztáztuk, hogy gyakorlatilag csak ez van, rögtön a saját japán éttermüket ajánlotta, ahol éppen a Los Angeles-i Nobu étterem volt séfje a főnök! Hihetetlen!!!

Első este tehát Umami – japán étterem.

Soha, de soha életemben, hasonlót se! Egy ételét emelek ki – de kilencet ettünk!!! – egyébként van a háznak 6 és 10 fogásos degusztációs menüje is, szóval nem kell azt csinálni, mint mi – sorban fentről lefelé kikértük a fogásokat!

Van azonban egy kaja: a mézben és fekete szezámmagban marinált füstölt laza házi Wasabi majonézzel – bakancslistás! Azt kívánom, hogy az életében egyszer mindenki egyen itt egy ilyet!!!! Kihagyhatatlan!

Persze az étterembe menet benéztünk a félpanziós kiszolgálásra, őszintén szólva kicsit sajnálkozva…. Na de amikor megláttuk a hegyekbe kirakott osztrigát, tengeri csigát, rákot, halat valami döbbenetes gazdagságban, hinni sem akartunk a szemünknek! Mint ha egy arab sejk adott volna gálavacsorát a Dubai Derby győzteseinek! És ha ehhez még hozzáteszem, hogy a vacsora második felére megérkezik a helyi zenekar valami olyan csodálatos táncos lányokkal, hogy tényleg mindenkinek eláll a lélegzete – higgyétek el, ennél a hotelnél talán nincs is feljebb!!!!” – számoltak be Gabiék egy Facebook posztban a hotelbéli élményeikről.

Fájó szívvel hagyták el a Dinarobin Beachcomber Golf Resort & Spa-t, hogy utolsó mauritiusi nyaralási helyszínükön, a MARADIVA Villas Resort & Spa-ban is eltöltsenek 3 napot a Tamarin-öbölben.

„A Maradiva valójában nem is egy szálloda. Nincsenek benne épületek, amelyekben a vendégeknek szobákat adnak ki. És a hangsúly a szobán van ebben a mondatban. A közel 50 hektáros területen ugyanis minden egyes vendég egy saját házat, ahogyan ők mondják, villát kap. Összesen 69 villa van, tehát az egész területen teljes telítettség mellett is nagyjából 140 ember, 140 vendég osztozik.

Maradiva Villas

Nyilván ennek következtében bújócskára szakosodott vállalati csapatépítő tréningekre a legideálisabb ez a helyszín, de persze nem ezért tagja a komplexum a Leading Hotel of the Words elit klubnak!

Kevés ennél luxusabb hotelt lehet elképzelni. Minden háznak 70 négyzetméteres, részben fedett külső nappalija van, amelynek része egy saját kis medence is. Kívülről mindebből semmi sem látszik, ez már egy ajtó mögött van. A nappaliból nyílik a nagyon tágas és elegánsan berendezett 40 négyzetméteres háló és innen tovább a fényűző fürdő, ahol a tusoló részben az épületen kívül van! A szobához tartozik egy járható gardrób is és persze egy csomó más luxus, a nagyképernyős lapostévétől a Bose hangrendszerig.

A szobaszerviz szerintem úgy működik, hogy a takarítók lesben állnak egy pálma mögött és amikor a vendég elhagyja a szobát, akkor azonnal szaladnak rendet csinálni, vagy éppen valamilyen ajándékkal kedveskedni. Észrevehetetlen az egész, mégis mindig tökéletes.

A villapark kertje egy botanikus élmény park, a szigeten megtalálható növények nagy része itt fellelhető. Nap mint nap számtalan ember dolgozik azon, hogy még az utolsó fűszálat is beigazítsák…

Amikor megpróbáltam megtudni, hogy hány ember dolgozik itt a Manager szerényen annyit mondott, hogy telt ház esetén is vendégenként több mint egy…

A Spa persze gyönyörű, az ott dolgozók álom kedvesek, de miután a villaparkban lévén minden háznak van saját medencéje és csak egy parti közös medence van a bár mellett, építettek ide egy szavakkal alig leírható csodálatos két medencéből álló pihenő teret, ahol a még privátabb medencés élményre vágyók minden igényét ki tudják elégíteni.

A masszázs variációkról egy külön könyv van és azért nem árt tudni, hogy 2015-ben ez a Spa lett a világ legjobbja!

Lukéj Gabiék a Maradiva-ban

A Maradivában enni egy külön szofisztikáció! A félpanziós ellátás étlapról megy, esetleg megbeszélésre… nincsenek kirakott tálak, lefáradt rántott húsok, vagy egyre sötétedő szaftban bánatosan fetrengő halak.

Van viszont személyes törődés, van sommelier egy nagyjából 250-es borlistával, különleges ételek és fantasztikus szakácsok!

De ez mind semmi ahhoz a privát teppanyaki japán vacsorához képest, amit a szálló a másik éttermében bemutat! Autentikus séf, itt minden eredeti, a technológia épp úgy, mint az alapanyagok. Az meg hogy még van egy indiai étterem is, valóban csak a hab a tortán.

És a végére a csattanó: bármelyik étterembe ülünk le, természetesen bármelyik kínálatából ehetünk, a pincérek készségesen szaladnak, hogy mindene kívánságunkat teljesítsék!

Összeségében ez egy elképesztően különleges hotel, káprázatos saját parttal, hihetetlen esküvő helyszínekkel. Ráadásul egy olyan hely, ahonnan akinek kedve van még egy fehér Rolls-Royce-al is mehet kirándulni!”- volt András beszámolója a hotelről.

Maradiva Villas Rolls Roys

Megtiszteltetés volt számunkra, hogy részesei lehettünk Lukéj Gabi és Moldován András Maurtiuson töltött élményekkel teli nyaralásának és a ruhakollekció fotózásának.

Hasonló élményeket keres? Forduljon hozzánk bizalommal, hogy megszervezzük álmai utazását. Kérje személyre szabott ajánlatunkat.