AJÁNLATOK

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Általános információk

A Karib-szigetek vagy Karib-térség egy kiterjedt szigetvilág az Atlanti-óceán legnyugatibb részén, Észak-Amerika és Dél-Amerika között. A számtalan tropikus sziget, ahol az év szinte minden napján gyönyörű idő van (leszámítva a nyár végi hurikán időszakot), rengeteg turistát vonz: párok és nászutasok, az offshore területek miatt üzleti turisták, illetve a növekvő számú charterjáratoknak köszönhetően gyermekes családok és további turisták sokasága utazik a térségbe.

Jamaica a Karib-szigeteken belül a Nagy-Antillák szigetcsoporthoz tartozik.

Jamaica nyaralás

Csodálatos puha, vakítóan fehér homokos, kristálytiszta tengerpartokat, kellemesen langyos tengervízet, meleg klímát, igazi trópusi szigetérzést nyújt a Jamaica utazás. A sziget rengeteg természeti szépséggel és látványossággal rendelkezik, mint izgalmas és buja esőerdők, mangrove erdők, krokodilok, burjánzó, színes és változatos növényvilág, csodálatos partszakaszok, fenséges vízesések, látványos sziklák, vadregényes öblök és hatalmas hegyek.

A klasszikus stílusban épült régi városok főként a déli parton helyezkednek el, ezekbe mindenképp érdemes kirándulásokat tenni egy Jamaica nyaraláson, de az északi partszakasz az, amit kifejezetten a turisták kedvéért építettek ki. A hófehér homokos plázsok, a meleg tengervíz és a vadregényes öblök évente csaknem egymillió külföldit vonzanak.

A „Seven Mile Beach” híres tengerpartot Negril-ben (ami tulajdonképpen csak 4 mérföld) eredetileg érintetlen szépségű partszakaszként tartották számon, ma már luxus hotelek és éttermek övezik, de a természeti szépségét a mai napig megőrizte. A Blue Hole, (Ocho Rios) melynek türkízkék vizébe egy vízesésről/szikláról ugorhatunk be, vagy sziklamászás a Dunn’s River Falls vízesésen, a Blue Mountain csodálatos hegyvonulata, vízi szafarik a Black River folyón, ritmusokkal teli levegő, a reggie zene imádata, a Bob Marley múzeum és Bob Marley kultusza (itt született Bob Marley, a híres reggie király) csak „a hegy csúcsa” a sok látnivalónak.

Az emberek nyitottak, lazák, barátságosak, van humorérzékük, a zene és ritmus hangulata hatja át a jamaicai érzést.

A legtöbb szálloda és resort Negrilben és környékén található, ezeken a területeken nyaralnak leginkább a külföldiek (sok amerikai) és ott biztonság van, minőségi szolgáltatásokat nyújtó All Inclusive szállodák, szép strandok, vízi sportok és programok széles palettája. A szigeten búvárkodásra, sznorkelezésre is lehetőség van.

Ha elhagyjuk a hotelt és a turista övezetet, a sziget többi része nem tartozik a legbiztonságosabb úti célok közé, ezért mindenképpen javasoljuk a szállodák, vagy utazási irodák által szervezett programokon való részvételt. A Morea Exkluzív által kínált Sandals vagy Beaches Resortok saját maguk szerveznek helyi kirándulásokat a szigeten vendégeik számára, melyért teljes körű garanciát vállalnak. Más egyéb hotelek foglalása esetén kinti partnerirodánk ajánl személyre szabott kirándulást utasaink részére, mely szintén garantálja helyi biztonságukat. Kingstonban kifejezetten rossz a közbiztonság. Esténként egyedül, a hoteltől kívül eső helyi szórakozóhelyeken vagy parton nem ajánljuk a tartózkodást.

Időjárás

A Karib-térség legtöbb szigetén novembertől áprilisig tart a turisztikai főszezon, ezért az utazásra legalkalmasabb az európai tél időszaka.

Jamaicára utazáshoz a legoptimálisabb a december és április közötti időszak, amikor a legkevesebb a csapadék. Májusban és júniusban, valamint szeptember és november között több az eső, főként a nyár végi hónapokban, augusztusban és szeptemberben van hurrikánveszély.