AJÁNLATOK

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Általános információk

Katar a Perzsa öböl mentén, az öbölbe nyúló félszigeten helyezkedik el, a Perzsa Öböl és Szaúd Arábia által határolva, fővárosa Doha. Államformája monarchia, hivatalos nyelve az arab, e mellett az angol nyelvet is beszélik. Az országban a közbiztonság kiváló, alapvetően politikailag stabil ország. Katar fővárosa Doha, a múlt és a jövő szinergiája, ahol ötvöződik a múlt és jövő, a kultúra és a futurisztikus építészeti stílus. Az országnak körülbelül 13%-a katari állampolgár. A bevándorlók csak dolgozni jöhetnek, állampolgárságot nem kaphatnak, segélyek nincsenek. A turizmus az országban egyre erősebb, mivel az ország nyugat és a kelet kellemes találkozása. A közelmúltban bevezetett 80 országra, köztük Magyarországra is kiterjedő vízummentesség nagyban hozzájárulhat a beutazó turizmus növekedéséhez, melyet az ötcsillagos Qatar Airways kiterjedt útvonalhálózata is elősegít.

A fővároson, Dohán keresztül vezető főút egyik oldalát hangulatos, pálmafákkal övezett tengerparti sétány, a Corniche öleli körbe, csodálatos kilátást nyújtva az Arab- öbölre és azon ringatózó autentikus régi „Dhow” hajókra, másik oldalán pedig a különleges tervezési megoldású modern felhőkarcolók emelkednek a magasba. Az óvárosi „Souq” piac autentikus épületei az arab világ varázslatos múltjába repítenek vissza. Az arab világ egyik ékköve, az Iszlám Művészetek Múzeuma az iszlám műkincseknek emelt méltó épületet, mely a Louvre üvegpiramisai tervezőjének tervei alapján készült.

A városban számtalan bevásárlóközpont található, de a helyiek szívesen vásárolnak az autentikus Suoq piacokon is, melyek még szervesen hozzátartoznak a hétköznapokhoz, ahol az asszonyok mögött házi alkalmazottak cipelik a szatyrokat.

A Pearl Katar, mely egy mesterségesen létrehozott sziget Katar legexkluzívabb része. Designer boltok, luxus autószalonok mint pl. a Ferrari, előkelő lakótornyok, drága és hatalmas luxus yachtok és yacht kikötők, velencei stílusú luxus lakóépületek és csatornák, sétányok, üzletek találhatók itt. Katarban ez az egyetlen terület, ahol külföldiek tulajdont vásárolhatnak, a lakóingatlanok árai elképzelhetetlenül magasak. Itt található a Marsa Malaz Kempinski felsőkategóriás ötcsillagos szálloda is, és luxusszállodák további sorát tervezik még építeni.

Katarban tilos az alkoholfogyasztás, ez alól kivételek azok a szállodák, melyek éttermeikben alkoholt kínálnak. A férfiak fehérben, a nők feketében járnak, hajukat – arcukat kendővel lefedve. A nők a fekete csador alatt ékszereket, tűsarkú cipőt, és a legnevesebb divattervezők legújabb kreációit hordják. Turistáknak ajánlott a visszafogott öltözet, vállat és térdet takaró ruházat.

Dohában ötcsillagos szállodák sora várja a vendégeket privát tengerparttal, napozóágyakkal, medencékkel, Spa és wellness részleggel, éttermekkel, felsőkategóriás szolgáltatásokkal. Nemcsak stopover pontként átszálláskor útmegszakításra, hanem akár több napos, vagy egy hetes tartózkodásra is tökéletes úticél lehet, ahol a múlt és a jövő találkozása, a kultúra, a tengerparti örömök, a sivatagi élmények és az ideális klíma is megtalálható egy tökéletes nyaraláshoz, mindössze bő 4 órás repülőútra Budapestről, az Ötcsillagos Qatar Airways járataival.

Katar az egyik leggyorsabban növekvő ország a Közel-Keleten, az üzleti és szabadidős utazók számára.

Doha a nemzetközi sportesemények számára a régió fő választási célpontjává válik. A látogatók szívesen látják a homokos strandokat, a kristálytiszta vizeket, a hagyományos Souqot, a csodálatos homokdűnéket és a valódi arab vendégszeretetet.

Látnivalók

  • Souq Waqif piac és egyben óváros
  • Az Iszlám Művészetek Múzeuma
  • A Pearl Katar, mesterséges sziget elegáns éttermekkel és üzletekkel
  • Mathaf, Arab kortárs művészeti múzeum
  • Katara Kulturális Falu
  • Iszlám Kulturális Központ
  • Sivatagi túra
  • Vilaggio Mall, Velencét mintázó bevásárló központ
  • Aquatic Funfair, vízi vidámpark

Időjárás

Katar éghajlata sivatagi éghajlat. Nyaralásra legideálisabb október és április közötti időszak, azon belül is a március-április, illetőleg az október-november, amikor 25-28°C a napközbeni hőmérséklet. A nyári hónapokban nem ajánljuk az utazást, mert iabban az időszakban rendkívül magas a páratartalom és akár 40-45°C körüli hőmérséklet is lehet.