AJÁNLATOK

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Általános információk

Katar a Perzsa öböl mentén, az öbölbe nyúló félszigeten helyezkedik el, a Perzsa Öböl és Szaúd Arábia által határolva, fővárosa Doha. Államformája monarchia, hivatalos nyelve az arab, e mellett az angol nyelvet is beszélik. Az országban a közbiztonság kiváló, alapvetően politikailag stabil ország. Katar fővárosa Doha, a múlt és a jövő szinergiája, ahol ötvöződik a múlt és jövő, a kultúra és a futurisztikus építészeti stílus. Az országnak körülbelül 13%-a katari állampolgár. A bevándorlók csak dolgozni jöhetnek, állampolgárságot nem kaphatnak, segélyek nincsenek. A turizmus az országban egyre erősebb, mivel az ország nyugat és a kelet kellemes találkozása. A közelmúltban bevezetett 80 országra, köztük Magyarországra is kiterjedő vízummentesség nagyban hozzájárulhat a beutazó turizmus növekedéséhez, melyet az ötcsillagos Qatar Airways kiterjedt útvonalhálózata is elősegít.

A fővároson, Dohán keresztül vezető főút egyik oldalát hangulatos, pálmafákkal övezett tengerparti sétány, a Corniche öleli körbe, csodálatos kilátást nyújtva az Arab- öbölre és azon ringatózó autentikus régi „Dhow” hajókra, másik oldalán pedig a különleges tervezési megoldású modern felhőkarcolók emelkednek a magasba. Az óvárosi „Souq” piac autentikus épületei az arab világ varázslatos múltjába repítenek vissza. Az arab világ egyik ékköve, az Iszlám Művészetek Múzeuma az iszlám műkincseknek emelt méltó épületet, mely a Louvre üvegpiramisai tervezőjének tervei alapján készült.

A városban számtalan bevásárlóközpont található, de a helyiek szívesen vásárolnak az autentikus Suoq piacokon is, melyek még szervesen hozzátartoznak a hétköznapokhoz, ahol az asszonyok mögött házi alkalmazottak cipelik a szatyrokat.