HASZNOS INFORMÁCIÓK

Általános információk

A Maldív-szigetek hófehér korallhomokos tengerpartjairól, türkizkék lagúnáiról, óceánba hajló pálmafáiról ismert álom nyaralóhely, a nászutasok, párok legkedveltebb úticélja. A szigetek a világon egyedülálló szépségű víz alatti és korallvilágának köszönhetően nagyon kedvelt búvár és snorkeling paradicsom, e mellett pedig a vízi sportok széles skálája várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat.

Az egy sziget-egy hotel koncepcióra épült resortokat a nemzetközi repülőtérről (Hulhule) gyorshajóval, ún. speedboat-al vagy hidroplánnal, esetleg belföldi repülőjárattal érhetjük el Maldív-szigetek nyaraláskor.

Az Indiai-óceán lagúnáin elhelyezkedő parányi paradicsomi szigeteken a szálláshelyek egyedülállóan kialakított, víz fölé épített cölöpökön álló bungalók vagy tengerparti villák. Szolgáltatási színvonaltól függően jellemzően kültéri fürdőszobákkal és trópusi zuhanyzókkal, saját medencével vagy pezsgőfürdővel, terasszal, esetleg hintaággyal és kültéri gazebóval felszerelt luxus lakosztályok, a vendégek tökéletes kikapcsolódását biztosítva.

A vízi bungalókból pár lépcsőn át a sekély lagúnába juthatunk, ahol a snorkeling szerelmesei a víz alatti világban gyönyörködhetnek. A vízre épített bungalók saját napozóterasszal rendelkeznek, a beach villákból pedig pár lépéssel hófehér homokos parton találjuk magunkat, ahol páratlan látvány tárul elénk.

Sok resortban hófehér korallhomok borítja a közös területeket, éttermeket, lobbyt, utakat, hogy a lehető leginkább természetközelivé varázsolják az élményt a Maldív-szigetek utazáson.

A mezítlábas koncepció szintén egyre több szálláshelyen elterjedt, egyrészt a természetközeli élmény megteremtése okán, másrészt pedig természetvédelmi okokból.

A Maldív Köztársaság szigetországa 26 atollból, 1192 szigetből áll, amelyből kb. 200 lakott, további 87 pedig a turisták részére fenntartott. A Maldív-szigetek az Indiai-óceánon, India délnyugati csücskénél található.

Látnivalók

A Maldív-szigetek utazás népszerűsége egyrészt egyedülálló természeti adottságainak, paradicsomi környezetének köszönhetően, másrészt csodálatos korall és vízi világának, Spa és relaxációs központjainak, vízi sportok széles kínálatának köszönhető. Ún. Live aboard búvár lakóhajók kínálata is megtalálható, melyek a legszebb atollokat körbejárva szállodaként szolgálnak a búvárkodni vágyóknak.

 A szállodák búvár és snorkeling túrákat, katamarán és hajókirándulásokat, nagy hal halászatot, illetőleg szigettúrákat szerveznek a közelben található, helyiek által lakott szigetekre, amelyekkel élményekkel telibbé tehetjük a Maldív-szigetek nyaralást.

Maldív-szigetek fővárosa Male (1,6km hosszú várossziget), a repülőtere pedig Hulhule szigeten található, ahonnan a gyorshajók és hidroplánok indulnak a választott szigetre.

Időjárás

A Maldív-szigetek trópusi éghajlatának köszönhetően egész évben ideális üdülőhely.

Napközben általában 30°C fokos hőmérséklet a jellemző, melyet a frissítő szellő tesz kellemesebbé. A hőmérséklet leginkább csak éjszaka esik 25 °C alá. A víz hőmérséklete kellemesen langyos 25-29 °C közötti, mely tökéletes a tengerparti fürdéshez és aktivitáshoz.

Két szezont különböztetünk meg, de ezek napjainkban már egyre inkább összemosódnak.

A száraz szezon (északkeleti monszun) decembertől áprilisig tart, az esősebb/nedves szezon (délnyugati monszun) pedig májustól novemberig.  Júniusban és júliusban délnyugati monszunnak köszönhetően általában szelesebb és csapadékosabb az időjárás, trópusi esők sűrűbben előfordulhatnak.

A legkedvezőbb időszak az utazásra a száraz monszun /európai tél/ időszaka, amikor zavartalan napsütést találunk a szigeteken. Az esős időszakban gyakran előfordulhatnak trópusi esők, de általában gyorsan áthaladnak a szigetek felett. Ilyenkor is magas a napsütéses órák száma, ezért ebben az időszakban is sokan látogatják a szigeteket, hiszen a legkedvezőbb árat ilyenkor nyújtják a szállodák.