AJÁNLATOK

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Általános információk

Seychelle-szigetek a világon egyedülálló gránitsziklás partszakaszainak köszönhetően az Indiai-óceáni szigetek közül az a szigetcsoport, mely a legváltozatosabb természeti környezettel rendelkezik.

Seychelles az érintetlen természeti szépséget, az „Édenkert” nyugalmát és harmóniáját tükrözi, mely világ legszebb partszakaszairól, változatos növény és állatvilágáról ismert, ahol a buja pálmaerdő az azúrkék óceán partját öleli körbe.

A kristálytiszta türkizkék lagúnák övezte hófehér honokos partszakaszok hátterében egzotikus, trópusi növényekkel borított hegyoldalak találhatóak, melyekről festői szépségű öblökre, tengerbe hajló pálmafákra, gránitsziklás partszakaszokra és az Indiai-óceánra nyílik kilátás.

Seychelle-szigetek a világ legszebbjei között számon tartott, egyedülálló szépségű és adottságú, érintetlen tengerpartjainak köszönhetően a kiemelt exkluzív úti célok egyike. Buja és egzotikus növényekkel borított hegyek, a türkizkék különböző árnyalataiban tündöklő óceán, és a természet alkotta szépség harmóniája várja az ide látogatókat egy Seychelles-szigetek nyaraláson.

A szigeteken egyaránt megtalálhatóak a luxus és moderált szálláshelyek.

A minőségi szolgáltatásokat nyújtó szálláshelyeken egyaránt gyönyörködhetünk a paradicsomi környezetben, mely számtalan lehetőséget nyújt a tengeri élővilág megismerésére is, búvárkodásra, snorkelezésre egyaránt.

Kivételes természeti adottságainak köszönhetően Seychelles a nászutak és tengerparti esküvők szempontjából kiemelt úti cél, e mellett a pihenésre, kikapcsolódásra, illetőleg az aktív nyaralásra vágyók számára is tökéletes választás.

Seychelle-szigeteken bejárhatjuk az UNESCO világörökség részeként nyilvántartott Nemzeti Parkokat, melyekben trópusi erdők, a világon egyedülálló „Coco de Mer” tengeri kókusz és kókuszpálma, óriás teknősök és gránitsziklás partszakaszok találhatóak. E mellett meglátogathatjuk az autentikus helyi településeket, megismerkedhetünk a csodálatos szépségű tengeri élővilággal vagy szigettúrákon, katamarán túrán/hajókiránduláson vehetünk részt a Seychelles utazáson.

A helyi kreol és fúziós konyha (afrikai – ázsiai konyha keveréke) egyedülálló gasztronómiai élményt nyújt, mely a szállodák kulináris választékában is megtalálható!

A Seychelles-szigetek 115 szigete az Indiai-óceán nyugati részén, az egyenlítőtől délre, a trópusi égövben, a 4.és10. szélességi fok között található. A szigetvilágot 41 gránitsziget és 74 korallsziget alkotja.

UNESCO Világörökségek a Seychelle – szigeteken:

Vallée de Mai Praslin szigetén: Itt terem a különleges alakú Coco-de-mer tengeri kókusz a 20-25 méter magas „Coco de Mer” pálmákon.

Aldabra: a világ legnagyobb tengerszint feletti korall atollja.

Seychelle-szigetek francia gyarmat volt, majd brit fennhatóság alé került, független köztársasággá 1976-ban vált. A lakosság nagy része kreol. (97%; afrikai-ázsiai összetételű) Vallási megoszlása 90%-ban római katolikus.

A szigeteken baloldali közlekedés van érvényben. A közbiztonság jó, a helyi lakosok rendkívül barátságosak és vendégszeretők, a politikai helyzet stabil. A domborzati adottságokból adódóan az utak kanyargósak és szűkek, meredek völgyekkel tarkítottak, ezért javasoljuk a helyi transzferek igénybe vételét.

A sziget kívül esik a ciklon övezeten, ezért egész évben biztonsággal látogatható.

Fő bevételét a turizmus, tengeri halászat, és ún. „offshore” pénzügyi szolgáltatások adják.

Seychelle-szigetek nyaralás alkalmával mindenképpen javasoljuk La Digue és Praslin szigetek meglátogatását, ahol az Unesco Világörökség – Vallee de Mai – és a legcsodálatosabb gránitsziklás  partszakaszok – Anse Source D’Argent – láthatók.

Leglátogatottabb szigetei: Mahe, Praslin, La Digue

Látnivalók

Mahe, a fősziget, (28km x 8km), fővárosa Victoria, a világ legkisebb fővárosa. Ezen a szigeten található a nemzetközi repülőtér is. A szigetet buja trópusi növényekkel borított hegyek, szerpentines utak teszik varázslatossá, melyet a helyi lakosok gyarmati korabeli stílusú házai, villái tarkítják. Mahéról indulnak a hajójáratok/kompok (Cat Cocos) a szomszédos szigetekre. Seychelles lakosságának 90%-a ezen a szigeten él.

Legfőbb látnivalói közé tartoznak a csodálatos partszakaszok, a botanikus kert, ahol nemcsak buja egzotikus növények és pálmák de az óriás teknősök is megtekinthetők, a helyi piac – Sir Selwyn Selwyn – Clarke Market – ahol a legkülönlegesebb gyümölcsökből és zöldségekből válogathatunk. Nemrégiben kialakított mesterséges szigete, az Eden Island luxus rezidenciákkal, yacht kikötővel, kaszinókkal, éttermekkel, vibráló éjszakai élettel és szállodával várja vendégeit a repülőtér közelében.

A fősziget mellett található a St. Anne Marine Tengeri Nemzeti Park, melynek víz alatti tengeri élővilága kivételes élményt nyújt.

Praslin, a második legnagyobb sziget, (10km x 3.7km).

Itt látható az UNESCO Világörökség részét képező Vallee de Mai természetvédelmi terület, ahol a „Coco de Mer” tengeri kókusz és pálma látható.

La Digue, a negyedik legnagyobb sziget (5km x 3km), mely gránitsziklás, fehérhomokos és pálmafás partjairól, illetőleg az “Anse Source D’Argent” partszakaszáról világhírű, melyet a legtöbb Seychellesről készült képeslapon megcsodálhatunk. A L’Union Estate Nemzeti Parkban megtekinthető a kókuszolaj múlt béli préselésének módja, a gyarmati időkből származó Colonial ház, az autentikus kis helyi házak, és az ökrös szekér.  A szigetet biciklivel is könnyen bejárhatjuk a Seychelles utazáson.

A szigeteket helyi repülőjáratok és a Cat Cocos kényelmes komphajói kötik össze egymással.

Időjárás

Seychelle-szigeteken egész évben kellemes trópusi klíma várja a látogatókat. Elhelyezkedéséből ill. az egyenlítő közelségéből adódóan éghajlata trópusi. Az évi középhőmérséklet 27Celsius fok.

A száraz meleg, kicsit szelesebb főszezon márciustól szeptember végéig tart, az esős évszak pedig novembertől februárig. A napközbeni hőmérséklet egész évben 28-32C között mozog.

Egész évben ciklonmentes övezet! A frissítő délkeleti passzátszelek miatt az európai nyár időszakában az időjárás szárazabb, míg az északnyugati monszun novembertől februárig sok csapadékot, gyakori trópusi esőt hoz.

A szigeteken számos mikroklíma alakult ki, amely változatossá teszi a szigetek éghajlatát. Míg a sziget egyik oldalán esik az eső, a másikon süt a nap, a magasabb hegyekben pedig akár párás – ködös is lehet a klíma. A nap korán kel és hamar megy le, este 6 után már sötétedik.