ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

a MOREA Utazási Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság és a

MOREA International Korlátolt Felelősségű Társaság

turisztikai, és utazási szolgáltatásaival összefüggésben

  1. BEVEZETÉS

Jelen adatkezeláési tájékoztató célja, hogy a MOREA Utazási Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság és a MOREA INTERNATIONAL Utazási Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban együttesen: „Társaságok” vagy „MOREA”) turisztikai, utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységével és egyéb utazási szolgáltatásaival összefüggésben – az adatkezelésre vonatkozó jogszabályi környezetnek megfelelően – ügyfelei részére az ügyfelei személyes adatainak kezeléséről és az ügyfelei adatkezeléssel összefüggő jogairól pontos és átlátható tájékoztatást nyújtson.

  1. ADATKEZELŐK ADATAI

Cégnév: MOREA Utazási Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Cégjegyzékszám: 01-09-466454

Nyilvántartó bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Székhely: 1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3., 107-es ajtó

Adószáma: 12107063-2-41

E-mail: morea@morea.hu

Telefonszám: +36 30 933 1936

Adatvédelmi tisztségviselő kijelölésére nem került sor.

A MOREA Utazási Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság és a MOREA INTERNATIONAL Utazási Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság együttesen vállalkozáscsoportot alkotnak, és mint adatkezelőknek – a GDPR (48) szakaszában foglaltakkal összhangban – jogos érdekük fűződik ahhoz, hogy a vállalkozáscsoporton belül belső adminisztratív célból személyes adatokat továbbítsanak egymásnak.

  • A morea.hu és www.morea-exkluziv.hu MŰKÖDÉSÉVEL ÉS HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉSI MŰVELETEK BEMUTATÁSA
  • TÁRHELYSZOLGÁLTATÓ ADATAI

Cégnév: Utazásirendszer Korlátolt Felelősségű Társaság

Cégjegyzékszám: 01-09-191670

Nyilvántartó bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Székhely: 1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3. 3. em. 404/A.

Adószáma: 24958330-2-43

E-mail: peter.hudak@utazasirendszer.hu

Telefonszám: +36 (70) 432 8475

Cégnév: Magyar Hosting Korlátolt Felelősségű Társaság

Cégjegyzékszám: 01-09-968314

Nyilvántartó bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Székhely: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.

Adószáma: 23495919-2-41

E-mail: info@mhosting.hu

Telefonszám: +36 1 700 2323

  • A HONLAP LÁTOGATÁSÁVAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS

A MOREA www.morea.hu és www.morea-exkluzix.hu elnevezésű honlapja (a továbbiakban: „honlap”) az érdeklődők általi látogatása során úgynevezett cookie-kat sütiket helyez el az érdeklődő számítógépén (eszközén). A cookie-k információt tárolhatnak a látogató böngészésre használt eszközének paramétereiről, az esetleges egyéni beállításokról, a honlapon tett korábbi látogatásokról, hogy ezáltal is jobb böngészési élményben részesüljenek a honlap látogatói.

A honlapon használt cookie-k típusai

Munkamenet cookie (session cookie): ezek a cookie-k ideiglenesen aktiválódnak, amíg a böngészés folyik (azaz attól a pillanattól, amikor a felhasználó megnyitja a böngésző ablakot, addig a pillanatig, amíg be nem zárja azt), amint bezárul a böngésző, minden munkamenet cookie automatikusan törlődik.

Állandó cookie: ezek a cookie-k a látogató eszközén maradnak a cookie-ban meghatározott ideig.

Minden alkalommal aktiválódnak, amikor az érintett meglátogatja az adott weboldalt.

Google Analytics cookie: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten.

  • cookie-k által kezelt adatok
  • látogató böngészésre használt eszközén elhelyezett cookie-k használata segítségével automatikusan rögzítésre kerülhet a látogatás kezdő és befejező időpontja, IP-címe, illetve egyes esetekben – az érintett böngészésre használt eszközének beállításától függően – a böngésző, az operációs rendszer típusa, nyelve, az eszköz paraméterei, az érintett által a weboldalon megadott beállítások, a meglátogatott aloldalak és az azokon eltöltött idő.
  • cookie-k használatának jogalapja
  • GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont és az az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján az érintett hozzájárulása. A cookie-ek elhelyezését az érintett böngészésre használat eszközén a honlapra történő első belépéskor felvillanó tájékoztató ablak elfogadásával engedélyezi.

Cookie-k törlése és kikapcsolása, hozzájárulás visszavonása

Minden böngésző lehetővé teszi a cookie-beállítások változtatását (pl. testre szabással lehetőség van letiltani egyes webhelyek cookie-jait). Fontos, hogy mivel a cookie-k célja az adott weboldal használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése, a cookie-k alkalmazásának megakadályozása vagy törlése esetén előfordulhat, hogy a honlap látogatói nem lesznek képesek a honlap funkcióinak teljes körű használatára, illetve hogy a honlap a tervezettől eltérően fog működni az adott böngészőben. Általában a böngészők „Beállítások” menüiben találhatók a cookie-kal kapcsolatos beállítások. A cookie-k beállításával kapcsolatban további információt az egyes böngészők „Súgó” menüjében található.

Az érintett, amennyiben szeretné visszavonni hozzájárulását, a böngészője cookie-beállításai között bármikor megteheti.

A honlapunk által használt sütikről az alábbi linken érhető el részletes tájékoztatatás:

https://www.morea.hu/cookie-info

  • KAPCSOLATFELVÉTEL A HONLAPON MEGADOTT ELÉRHETŐSÉGEKEN (E-MAIL, TELEFON)
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
A kapcsolatfelvétellel Az adatkezelés jogalapja név, a beazonosításhoz, Az adatkezelés a
összefüggő adatkezelés az érdeklődő (érintett) telefonszám, a kapcsolatfelvétel
célja, hogy az érdeklődő hozzájárulása, amit a visszahíváshoz, lezárultáig tart, de
(érintett) által e-mailben, kapcsolatfelvétellel ad e-mail, cím a válasz legkésőbb az érdeklődő
vagy telefonon feltett meg a MOREA részére. fogadásához (érintett) által feltett
kérdésekre a MOREA (GDPR 6. cikk (1) kérdés megválaszolásáig.
válaszolni tudjon. bekezdés a) pont szerinti
adatkezelés)
Érintettek köre Az érdeklődők, akik a MOREA részére valamilyen kérdést tesznek fel.
Kik férhetnek hozzá az A személyes adatokhoz kizárólag a MOREA feljogosított munkavállalói –
érintett személyes utazásszervezői és utazási tanácsadói – férnek hozzá. Az érintett által megadott
adataihoz a MOREA személyes adatokat a MOREA tulajdonosa és ügyvezetője is megismerheti.
szervezetén belül?
Adattárolás helye és Az érintett érdeklődő által megadott adatok a MOREA szerverén és e-mail
módja fiókjaiban elektronikus formában kerülnek tárolásra.
A személyes adatok a MOREA munkavállalói
címzettjei Utazásirendszer Korlátolt Felelősségű Társaság (1118 Budapest, Dayka Gábor
(adattovábbítás) utca 3. 3. em. 404/A.) – tárhely-szolgáltató
kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
bíróságok,
Az érintettet megillető hozzájárulás visszavonásának joga;
jogok személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
hozzáférés;

helyesbítéshez való jog;

törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”); az adatkezelés korlátozásához való jog;

az adathordozhatóságához való jog; panasztételhez való jog;

  • A HONLAPON KERESZTÜL EGYÉNI ÁRAJÁNLAT KÉRÉSÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
Honlapon keresztül Az adatok kezelése név, az érintett Az ajánlat
lehetőség van arra, hogy jogszerű, mert olyan beazonosításához érvényességének az
az érdeklődő érintett szerződés megkötését szükséges időtartama, amelyet a
egyedi igényeinek megelőző az érintett e-mail, a MOREA által küldött
megfelelő ajánlatot kérésére tett lépések kapcsolattartáshoz ajánlat tartalmaz.
készítsen a MOREA. Az megtételéhez szükséges
egyedi árajánlat szükségesek, amely telefon, a
elkészítésével összefüggő szerződés megkötése kapcsolattartáshoz
adatkezelési cél, az során az érintett lesz az szükséges
ajánlatkérő egyedi egyik szerződő fél. úti cél, az érintett
igényeinek való igényeinek pontos
megfelelés, egyedi (GDPR 6. cikk (1) meghatározása,
igényeknek megfelelő bekezdés b) pont szerinti időpont, az érintett
utazási szolgáltatás adatkezelés) preferenciájának
kialakítása. meghatározása, ajánlat
személyre szabása,
gyermekek születési
adatai, ajánlat személyre
szabása
3

létszám, ajánlat

személyre szabása

szállás kategória, ajánlat

személyre szabása

ellátás, ajánlat személyre

szabása

megjegyzés, ajánlat

személyre szabása

Érintettek köre Az ajánlatkérők.
Kik férhetnek hozzá az A személyes adatokhoz kizárólag a MOREA feljogosított munkavállalói –
érintett személyes utazásszervezői és utazási tanácsadói – férnek hozzá. Az érintett által megadott
adataihoz a MOREA személyes adatokat a MOREA tulajdonosa és ügyvezetője is megismerheti.
szervezetén belül?
Adattárolás helye és Az érintett érdeklődő által megadott adatok a MOREA szerverén és e-mail
módja fiókjaiban elektronikus formában kerülnek tárolásra.
A személyes adatok a MOREA munkavállalói
címzettjei Utazásirendszer Korlátolt Felelősségű Társaság (1118 Budapest, Dayka Gábor
(adattovábbítás) utca 3. 3. em. 404/A.) – tárhely-szolgáltató
kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
bíróságok,
Az érintettet megillető személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
jogok hozzáférés;

helyesbítéshez való jog;

törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”); az adatkezelés korlátozásához való jog;

az adathordozhatóságához való jog; panasztételhez való jog;

  • A HONLAPON KERESZTÜL KIVÁLASZTOTT UTAZÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ ÁRAJÁNLAT KÉRÉSÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
Honlapon keresztül Az adatok kezelése név (keresztnév, Az ajánlat
lehetőséget van arra is, jogszerű, mert olyan vezetéknév), az érintett érvényességének az
hogy érintett egy konkrét szerződés megkötését beazonosításához időtartama, amelyet a
utazással kapcsolatban megelőző az érintett szükséges MOREA által küldött
kérjen ajánlatot. kérésére tett lépések e-mail, ajánlat tartalmaz.
A konkrét utazáshoz megtételéhez kapcsolattartáshoz
(szolgáltatáshoz) szükségesek, amely szükséges
kapcsolódó árajánlat szerződés megkötése telefon,
elkészítésével összefüggő során érintett lesz az kapcsolattartáshoz
adatkezelési cél az egyik szerződő fél. szükséges
utazási szolgáltatás cím (utca, házszám,
paramétereinek és az (GDPR 6. cikk (1) irányítószám, város,
ajánlatkérő igényeinek az bekezdés b) pont szerinti ország), kapcsolattartás
összehangolása, az adatkezelés) születési hely és idő,
utazási szolgáltatás azonosítás, ajánlat
optimalizálása. személyre szabása
utas adatai:
név (keresztnév,
vezetéknév), ajánlat
személyre szabása
születési hely és idő,
ajánlat személyre
4
Érintettek köre Az ajánlatkérő és az ajánlattal kapcsolatban érintett 3. személyek.
Kik férhetnek hozzá az A személyes adatokhoz kizárólag a MOREA feljogosított munkavállalói –
érintett személyes utazásszervezői és utazási tanácsadói – férnek hozzá. Az érintett által megadott
adataihoz a Társaság személyes adatokat a MOREA tulajdonosa és ügyvezetője is megismerheti.
szervezetén belül?
Adattárolás helye és Az ügyfél által megadott adatok a tárhely-szolgáltató szerverén elektronikus
módja formában kerülnek tárolásra.
A személyes adatok a MOREA munkavállalói
címzettjei Utazásirendszer Korlátolt Felelősségű Társaság (1118 Budapest, Dayka Gábor
(adattovábbítás) utca 3. 3. em. 404/A.) – tárhely-szolgáltató;
kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
bíróságok,
Az érintettet megillető személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
jogok hozzáférés;

helyesbítéshez való jog;

törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”); az adatkezelés korlátozásához való jog;

az adathordozhatóságához való jog; panasztételhez való jog;

  • RENDSZERÜZENETEK KÜLDÉSÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
Az adatkezelés célja, Az adatkezelés jogalapja e-mail, a rendszerüzenet A rendszerüzenetek
hogy az utazásra törvényi felhatalmazás. kiküldéséhez szükséges kiküldésének tartama.
vonatkozó foglalások név (vezetéknév és
lépései követhetők (GDPR 6 cikk (1) bekezdés keresztnév) / cég esetén
legyenek. c) pontja szerinti kapcsolattartó neve,
adatkezelés) kapcsolattartás
utazás adatai (indulás,
Az Eker. 13/A § (3) érkezés stb.)
bekezdése szerint a
MOREA szolgáltatás
nyújtása céljából
kezelheti azon személyes
adatokat, amelyek a
szolgáltatás nyújtásához
technikailag szükségesek.
Érintettek köre Az utazási szolgáltatást megrendelő ügyfelek.
Kik férhetnek hozzá az A személyes adatokhoz kizárólag a MOREA feljogosított munkavállalói –
érintett személyes utazásszervezői és utazási tanácsadói – férnek hozzá. Az érintett által megadott
adataihoz a MOREA személyes adatokat a MOREA ügyvezetője és tulajdonosa is megismerheti.
szervezetén belül?
A személyes adatok a MOREA munkavállalói;
címzettjei Utazásirendszer Korlátolt Felelősségű Társaság (1118 Budapest, Dayka Gábor
(adattovábbítás) utca 3. 3. em. 404/A.) – tárhely-szolgáltató;
kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
bíróságok;
Az érintettet megillető személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
jogok hozzáférés;
helyesbítéshez való jog;
törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”);
az adatkezelés korlátozásához való jog;
panasztételhez való jog;
  • MEGOSZTÁS A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁN KERESZTÜL
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
A honlapunk segítségével Az adatkezelés az érintett IP cím, dátum, Az érintett
lehetőség van arra, hogy hozzájárulásán alapul, böngészőre és operációs hozzájárulásának
a látogatók az amelyet a megosztás rendszere vonatkozó visszavonásáig, illetve
érdekesnek talált funkció alkalmazásával adatok. addig, amíg az érintett be
információt közösségi ad meg. van jelentkezve a
oldalak útján megosszák. közösségi oldalra.
Az adatkezelés célja a (GDPR 6. cikk (1)
honlapon található bekezdés a) pont szerinti
információ megosztása adatkezelés)
közösségi oldalakon.
A honlapunk által
használt közösségi oldal:
Facebook
A „megosztás” funkcióval
személyes adatok nem
kerülnek továbbításra a
közösségi oldal felé,
azonban a technikai
adatok alkalmasak
lehetnek az érintett
beazonosítására.
Érintettek köre A honlap látogatói, akik tartalmakat osztanak meg.
Kik férhetnek hozzá az A személyes adatokhoz kizárólag a MOREA feljogosított munkavállalói –
érintett személyes utazásszervezői és utazási tanácsadói – férnek hozzá. Az érintett által megadott
adataihoz a MOREA személyes adatokat a MOREA ügyvezetője és tulajdonosa is megismerheti.
szervezetén belül?
Adattárolás helye és Az ügyfél által megadott adatok a közösségi oldal szerverén elektronikus
módja formában kerülnek tárolásra.
A személyes adatok a MOREA munkavállalói;
címzettjei Utazásirendszer Korlátolt Felelősségű Társaság (1118 Budapest, Dayka Gábor
(adattovábbítás) utca 3. 3. em. 404/A.) – tárhely-szolgáltató;
Facebook, Inc. (1 Hacker Way (aka 1601 Willow Road) Menlo Park, California,
U.S. – közösség oldal
kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
bíróságok;
Az érintettet megillető hozzájárulás visszavonásának joga;
jogok személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
hozzáférés;

helyesbítéshez való jog;

törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”); az adatkezelés korlátozásához való jog;

az adathordozhatóságához való jog; panasztételhez való jog;

  • FACEBOOK MESSENGER
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
Az érintett honlapon Az érintett önkéntes A Facebook.com Amíg a Facebook
keresztül a Facebook hozzájárulása, melyet a közösségi oldalon Messengeren történő
Messenger kapcsolatfelvétellel ad regisztrált név, kommunikáció le nem
alkalmazásával is meg. felhasználó nyilvános zárul.
felveheti a kapcsolatot a profil képe.
MOREA-val. (GDPR 6. cikk (1)
bekezdés a) pont szerinti
adatkezelés)
Érintettek köre Azon érdeklődők, akik a Facebook Messenger alkalmazásával veszik fel MOREA-val
a kapcsolatot.
Kik férhetnek hozzá az A személyes adatokhoz kizárólag a MOREA feljogosított, a facebook oldalt kezelő
érintett személyes munkavállalói férnek hozzá.
adataihoz a MOREA
szervezetén belül?
Adattárolás helye és Az ügyfél által megadott adatok a közösségi oldal szerverén elektronikus
módja formában kerülnek tárolásra. Az érintett által megadott személyes adatokat a
MOREA ügyvezetője és tulajdonosa is megismerheti.
A személyes adatok a MOREA munkavállalói;
címzettjei kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
(adattovábbítás) bíróságok;
Az érintettet megillető hozzájárulás visszavonásának joga;
jogok személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
hozzáférés;

helyesbítéshez való jog;

törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”); az adatkezelés korlátozásához való jog;

az adathordozhatóságához való jog; a panasztételhez való jog;

A Facebook adatkezelési műveleteiről részletesebben az alábbi linken tájékozódhat:

http://www.facebook.com/about/privacy/

  • HÍRVELÉL KÜLDÉSE
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
Adatkezelés célja, hogy a Az érintett önkéntes e-mail, kapcsolattartás, Az érintett
MOREA a hírlevél listára hozzájárulása, amelyet a utazási ajánlatok hozzájárulásának
feliratokozó hírlevél listára történő ismertetése. visszavonásáig tart.
érdeklődőknek feliratkozással ad meg.
üzletszerzési céllal
naprakész tájékoztatást (GDPR 6. cikk (1)
adjon az aktuális bekezdés a) pontja és a
ajánlatairól. Grt. 6. § (1)-(2) bekezdés
szerinti adatkezelés)
Érintettek köre A hírlevél listára feliratozó személyek.
Kik férhetnek hozzá az A személyes adatokhoz kizárólag a MOREA feljogosított, a hírlevelek küldésével és
érintett személyes marketing tevékenységgel foglalkozó munkavállalói férnek hozzá. Az érintett által
adataihoz a MOREA megadott személyes adatokat a MOREA ügyvezetője és tulajdonosa is
szervezetén belül? megismerheti.
Adattárolás helye és A MOREA szerverén elektronikus formában kerül tárolásra. Illetve a hírlevélküldő
módja rendszer saját szerverén tárolódik: www.mailchimp.com
A személyes adatok a MOREA munkavállalói;
címzettjei The Rocket Science Group, LLC (675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000 Atlanta,
(adattovábbítás) GA 30308 USA)
Az érintettet megillető hozzájárulás visszavonásának joga;
jogok személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való

hozzáférés;

helyesbítéshez való jog;

törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”); az adatkezelés korlátozásához való jog;

az adathordozhatóságához való jog; panasztételhez való jog;

  1. A MOREA UTAZÁSI SZOLGÁLTATÁSAIVAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA
  • ÁRAJÁNLAT KÉRÉSE
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
Az ügyfél egyedi Az ügyfél által megadott név, az ügyfél Az ajánlat
igényeinek megfelelő személyes adatok beazonosításához érvényességének
árajánlat elkészítése. Az kezelése jogszerű, mert szükséges időtartama, amelyet a
egyedi árajánlat olyan szerződés e-mail, MOREA által megküldött
elkészítésével összefüggő megkötését megelőző – kapcsolattartáshoz ajánlat tartalmaz.
adatkezelési cél, az az ügyfél kérésére tett – szükséges
ajánlatkérő egyedi lépések megtételéhez telefon,
igényeinek való szükségesek, amely kapcsolattartáshoz
megfelelés, egyedi szerződés megkötése szükséges
igényeknek megfelelő során az ügyfél lesz az
utazási szolgáltatás egyik szerződő fél. utas adatai:
kialakítása. név (keresztnév,
(GDPR 6. cikk (1) vezetéknév), ajánlat
bekezdés b) pont szerinti személyre szabása,
adatkezelés) születési hely és idő,
beazonosítás, ajánlat
személyre szabása
gyermekek adatai,
ajánlat személyre
szabása
Érintettek köre Az ajánlatkérő illetve az ajánlattal érintett 3. személyek.
Kik férhetnek hozzá az A személyes adatokhoz kizárólag a Társaság feljogosított munkavállalói –
érintett személyes utazásszervezői és utazási tanácsadói, értékesítő munkavállalók – férnek hozzá.
adataihoz a MOREA Az megadott személyes adatokat a MOREA ügyvezetője és tulajdonosa is
szervezetén belül? megismerheti.
Adattárolás helye és Az ügyfél által megadott adatok a MOREA szerverén (és / vagy e-mail fiókjaiban)
módja elektronikus formában kerülnek tárolásra.
A személyes adatok a MOREA munkavállalói;
címzettjei kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
(adattovábbítás) bíróságok;
Az érintettet megillető személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
jogok hozzáférés;
helyesbítéshez való jog;
törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”), feltéve ha a megadott
adatokra már nincs szükség;
az adatkezelés korlátozásához való jog;
az adathordozhatóságához való jog;
panasztételhez való jog;
  • UTAZÁSSZERVEZŐI TEVÉKENYSÉG

A MOREA, mint utazásszervező közvetlenül vagy más partnerek (utazásközvetítők) közreműködésével személyszállítási, szállás- és egyéb turisztikai szolgáltatásokat állít össze, foglal le, értékesít vagy értékesítésre kínál az utazók (megrendelői) részére.

A MOREA csak azokat a személyes adatokat veszi fel az ügyfelétől, amely az utazási szolgáltatás teljesítéséhez elengedhetetlenül szükséges. Az adatok felvételére online és / vagy offline módon is sor kerülhet.

A MOREA utazásszervezői tevékenysége keretében igényelt adatok megadása elengedhetetlen a szolgáltatások igénybevételéhez, tehát amennyiben az ügyfél bizonyos személyes adatainak megadását megtagadja, úgy a szolgáltatást a MOREA nem tudja teljesíteni.

Az ügyfél személyes adatai úgynevezett foglalási rendszereken (pl. Amadeus, Travelport) keresztül kerülnek továbbításra az adott szolgáltató felé.

Az utazásszervező partnerei önálló adatkezelőnek minősülnek, ezért az általuk végzett adatkezelési műveletekért önállóan tartoznak felelősséggel.

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
A felsorolt adatok köre az
utazási szolgáltatás
illetve utazási csomag
jellegétől függően
kerülhetnek felvételre és
továbbításra az adott
utazásszervező felé.
Az adatkezelés célja, az Az adatkezelés jogszerű, név Az utazási szerződés
utazási szerződés mert olyan szerződés az ügyfél beazonosítása és teljesítésével az
megkötése, az utazási teljesítéséhez szükséges, az utazási szerződés adatkezelési cél
szolgáltatás teljesítése. amelyben az egyik fél az megkötése; megszűnik, azonban a
repülőjegy lefoglalása;
érintett, vagy a szerződés MOREA az utazási
utas és egyéb biztosítási
Az utazási szolgáltatások megkötését megelőző szerződés megkötése; szerződéssel összefüggő
illetve utazási csomag lépések megtételéhez szállás lefoglalása; személyes adatokat a
egyéb kapcsolódó szükségesek. autó bérlés; szerződés megszűnésétől
vízum ügyintézés;
szolgáltatásokat is vagy megszüntetését