ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

a MOREA Utazási Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság és a

MOREA International Korlátolt Felelősségű Társaság

turisztikai, és utazási szolgáltatásaival összefüggésben

  1. BEVEZETÉS

Jelen adatkezeláési tájékoztató célja, hogy a MOREA Utazási Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság és a MOREA INTERNATIONAL Utazási Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban együttesen: „Társaságok” vagy „MOREA”) turisztikai, utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységével és egyéb utazási szolgáltatásaival összefüggésben – az adatkezelésre vonatkozó jogszabályi környezetnek megfelelően – ügyfelei részére az ügyfelei személyes adatainak kezeléséről és az ügyfelei adatkezeléssel összefüggő jogairól pontos és átlátható tájékoztatást nyújtson.

  1. ADATKEZELŐK ADATAI

Cégnév: MOREA Utazási Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Cégjegyzékszám: 01-09-466454

Nyilvántartó bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Székhely: Eiffel Palace Irodaház, 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

Adószáma: 12107063-2-41

E-mail: morea@morea.hu

Telefonszám: +36 30 933 1936

Adatvédelmi tisztségviselő kijelölésére nem került sor.

A MOREA Utazási Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság és a MOREA INTERNATIONAL Utazási Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság együttesen vállalkozáscsoportot alkotnak, és mint adatkezelőknek – a GDPR (48) szakaszában foglaltakkal összhangban – jogos érdekük fűződik ahhoz, hogy a vállalkozáscsoporton belül belső adminisztratív célból személyes adatokat továbbítsanak egymásnak.

  • A morea.hu és www.morea-exkluziv.hu MŰKÖDÉSÉVEL ÉS HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉSI MŰVELETEK BEMUTATÁSA
  • TÁRHELYSZOLGÁLTATÓ ADATAI

Cégnév: Utazásirendszer Korlátolt Felelősségű Társaság

Cégjegyzékszám: 01-09-191670

Nyilvántartó bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Székhely: 1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3. 3. em. 404/A.

Adószáma: 24958330-2-43

E-mail: peter.hudak@utazasirendszer.hu

Telefonszám: +36 (70) 432 8475

Cégnév: Magyar Hosting Korlátolt Felelősségű Társaság

Cégjegyzékszám: 01-09-968314

Nyilvántartó bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Székhely: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.

Adószáma: 23495919-2-41

E-mail: info@mhosting.hu

Telefonszám: +36 1 700 2323

  • A HONLAP LÁTOGATÁSÁVAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS

A MOREA www.morea.hu és www.morea-exkluzix.hu elnevezésű honlapja (a továbbiakban: „honlap”) az érdeklődők általi látogatása során úgynevezett cookie-kat sütiket helyez el az érdeklődő számítógépén (eszközén). A cookie-k információt tárolhatnak a látogató böngészésre használt eszközének paramétereiről, az esetleges egyéni beállításokról, a honlapon tett korábbi látogatásokról, hogy ezáltal is jobb böngészési élményben részesüljenek a honlap látogatói.

A honlapon használt cookie-k típusai

Munkamenet cookie (session cookie): ezek a cookie-k ideiglenesen aktiválódnak, amíg a böngészés folyik (azaz attól a pillanattól, amikor a felhasználó megnyitja a böngésző ablakot, addig a pillanatig, amíg be nem zárja azt), amint bezárul a böngésző, minden munkamenet cookie automatikusan törlődik.

Állandó cookie: ezek a cookie-k a látogató eszközén maradnak a cookie-ban meghatározott ideig.

Minden alkalommal aktiválódnak, amikor az érintett meglátogatja az adott weboldalt.

Google Analytics cookie: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten.

  • cookie-k által kezelt adatok
  • látogató böngészésre használt eszközén elhelyezett cookie-k használata segítségével automatikusan rögzítésre kerülhet a látogatás kezdő és befejező időpontja, IP-címe, illetve egyes esetekben – az érintett böngészésre használt eszközének beállításától függően – a böngésző, az operációs rendszer típusa, nyelve, az eszköz paraméterei, az érintett által a weboldalon megadott beállítások, a meglátogatott aloldalak és az azokon eltöltött idő.
  • cookie-k használatának jogalapja
  • GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont és az az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján az érintett hozzájárulása. A cookie-ek elhelyezését az érintett böngészésre használat eszközén a honlapra történő első belépéskor felvillanó tájékoztató ablak elfogadásával engedélyezi.

Cookie-k törlése és kikapcsolása, hozzájárulás visszavonása

Minden böngésző lehetővé teszi a cookie-beállítások változtatását (pl. testre szabással lehetőség van letiltani egyes webhelyek cookie-jait). Fontos, hogy mivel a cookie-k célja az adott weboldal használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése, a cookie-k alkalmazásának megakadályozása vagy törlése esetén előfordulhat, hogy a honlap látogatói nem lesznek képesek a honlap funkcióinak teljes körű használatára, illetve hogy a honlap a tervezettől eltérően fog működni az adott böngészőben. Általában a böngészők „Beállítások” menüiben találhatók a cookie-kal kapcsolatos beállítások. A cookie-k beállításával kapcsolatban további információt az egyes böngészők „Súgó” menüjében található.

Az érintett, amennyiben szeretné visszavonni hozzájárulását, a böngészője cookie-beállításai között bármikor megteheti.

A honlapunk által használt sütikről az alábbi linken érhető el részletes tájékoztatatás:

https://www.morea.hu/cookie-info

  • KAPCSOLATFELVÉTEL A HONLAPON MEGADOTT ELÉRHETŐSÉGEKEN (E-MAIL, TELEFON)
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
A kapcsolatfelvétellel Az adatkezelés jogalapja név, a beazonosításhoz, Az adatkezelés a
összefüggő adatkezelés az érdeklődő (érintett) telefonszám, a kapcsolatfelvétel
célja, hogy az érdeklődő hozzájárulása, amit a visszahíváshoz, lezárultáig tart, de
(érintett) által e-mailben, kapcsolatfelvétellel ad e-mail, cím a válasz legkésőbb az érdeklődő
vagy telefonon feltett meg a MOREA részére. fogadásához (érintett) által feltett
kérdésekre a MOREA (GDPR 6. cikk (1) kérdés megválaszolásáig.
válaszolni tudjon. bekezdés a) pont szerinti
adatkezelés)
Érintettek köre Az érdeklődők, akik a MOREA részére valamilyen kérdést tesznek fel.
Kik férhetnek hozzá az A személyes adatokhoz kizárólag a MOREA feljogosított munkavállalói –
érintett személyes utazásszervezői és utazási tanácsadói – férnek hozzá. Az érintett által megadott
adataihoz a MOREA személyes adatokat a MOREA tulajdonosa és ügyvezetője is megismerheti.
szervezetén belül?
Adattárolás helye és Az érintett érdeklődő által megadott adatok a MOREA szerverén és e-mail
módja fiókjaiban elektronikus formában kerülnek tárolásra.
A személyes adatok a MOREA munkavállalói
címzettjei Utazásirendszer Korlátolt Felelősségű Társaság (1118 Budapest, Dayka Gábor
(adattovábbítás) utca 3. 3. em. 404/A.) – tárhely-szolgáltató
kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
bíróságok,
Az érintettet megillető hozzájárulás visszavonásának joga;
jogok személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
hozzáférés;

helyesbítéshez való jog;

törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”); az adatkezelés korlátozásához való jog;

az adathordozhatóságához való jog; panasztételhez való jog;

  • A HONLAPON KERESZTÜL EGYÉNI ÁRAJÁNLAT KÉRÉSÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
Honlapon keresztül Az adatok kezelése név, az érintett Az ajánlat
lehetőség van arra, hogy jogszerű, mert olyan beazonosításához érvényességének az
az érdeklődő érintett szerződés megkötését szükséges időtartama, amelyet a
egyedi igényeinek megelőző az érintett e-mail, a MOREA által küldött
megfelelő ajánlatot kérésére tett lépések kapcsolattartáshoz ajánlat tartalmaz.
készítsen a MOREA. Az megtételéhez szükséges
egyedi árajánlat szükségesek, amely telefon, a
elkészítésével összefüggő szerződés megkötése kapcsolattartáshoz
adatkezelési cél, az során az érintett lesz az szükséges
ajánlatkérő egyedi egyik szerződő fél. úti cél, az érintett
igényeinek való igényeinek pontos
megfelelés, egyedi (GDPR 6. cikk (1) meghatározása,
igényeknek megfelelő bekezdés b) pont szerinti időpont, az érintett
utazási szolgáltatás adatkezelés) preferenciájának
kialakítása. meghatározása, ajánlat
személyre szabása,
gyermekek születési
adatai, ajánlat személyre
szabása
3

létszám, ajánlat

személyre szabása

szállás kategória, ajánlat

személyre szabása

ellátás, ajánlat személyre

szabása

megjegyzés, ajánlat

személyre szabása

Érintettek köre Az ajánlatkérők.
Kik férhetnek hozzá az A személyes adatokhoz kizárólag a MOREA feljogosított munkavállalói –
érintett személyes utazásszervezői és utazási tanácsadói – férnek hozzá. Az érintett által megadott
adataihoz a MOREA személyes adatokat a MOREA tulajdonosa és ügyvezetője is megismerheti.
szervezetén belül?
Adattárolás helye és Az érintett érdeklődő által megadott adatok a MOREA szerverén és e-mail
módja fiókjaiban elektronikus formában kerülnek tárolásra.
A személyes adatok a MOREA munkavállalói
címzettjei Utazásirendszer Korlátolt Felelősségű Társaság (1118 Budapest, Dayka Gábor
(adattovábbítás) utca 3. 3. em. 404/A.) – tárhely-szolgáltató
kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
bíróságok,
Az érintettet megillető személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
jogok hozzáférés;

helyesbítéshez való jog;

törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”); az adatkezelés korlátozásához való jog;

az adathordozhatóságához való jog; panasztételhez való jog;

  • A HONLAPON KERESZTÜL KIVÁLASZTOTT UTAZÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ ÁRAJÁNLAT KÉRÉSÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
Honlapon keresztül Az adatok kezelése név (keresztnév, Az ajánlat
lehetőséget van arra is, jogszerű, mert olyan vezetéknév), az érintett érvényességének az
hogy érintett egy konkrét szerződés megkötését beazonosításához időtartama, amelyet a
utazással kapcsolatban megelőző az érintett szükséges MOREA által küldött
kérjen ajánlatot. kérésére tett lépések e-mail, ajánlat tartalmaz.
A konkrét utazáshoz megtételéhez kapcsolattartáshoz
(szolgáltatáshoz) szükségesek, amely szükséges
kapcsolódó árajánlat szerződés megkötése telefon,
elkészítésével összefüggő során érintett lesz az kapcsolattartáshoz
adatkezelési cél az egyik szerződő fél. szükséges
utazási szolgáltatás cím (utca, házszám,
paramétereinek és az (GDPR 6. cikk (1) irányítószám, város,
ajánlatkérő igényeinek az bekezdés b) pont szerinti ország), kapcsolattartás
összehangolása, az adatkezelés) születési hely és idő,
utazási szolgáltatás azonosítás, ajánlat
optimalizálása. személyre szabása
utas adatai:
név (keresztnév,
vezetéknév), ajánlat
személyre szabása
születési hely és idő,
ajánlat személyre
4
Érintettek köre Az ajánlatkérő és az ajánlattal kapcsolatban érintett 3. személyek.
Kik férhetnek hozzá az A személyes adatokhoz kizárólag a MOREA feljogosított munkavállalói –
érintett személyes utazásszervezői és utazási tanácsadói – férnek hozzá. Az érintett által megadott
adataihoz a Társaság személyes adatokat a MOREA tulajdonosa és ügyvezetője is megismerheti.
szervezetén belül?
Adattárolás helye és Az ügyfél által megadott adatok a tárhely-szolgáltató szerverén elektronikus
módja formában kerülnek tárolásra.
A személyes adatok a MOREA munkavállalói
címzettjei Utazásirendszer Korlátolt Felelősségű Társaság (1118 Budapest, Dayka Gábor
(adattovábbítás) utca 3. 3. em. 404/A.) – tárhely-szolgáltató;
kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
bíróságok,
Az érintettet megillető személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
jogok hozzáférés;

helyesbítéshez való jog;

törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”); az adatkezelés korlátozásához való jog;

az adathordozhatóságához való jog; panasztételhez való jog;

  • RENDSZERÜZENETEK KÜLDÉSÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
Az adatkezelés célja, Az adatkezelés jogalapja e-mail, a rendszerüzenet A rendszerüzenetek
hogy az utazásra törvényi felhatalmazás. kiküldéséhez szükséges kiküldésének tartama.
vonatkozó foglalások név (vezetéknév és
lépései követhetők (GDPR 6 cikk (1) bekezdés keresztnév) / cég esetén
legyenek. c) pontja szerinti kapcsolattartó neve,
adatkezelés) kapcsolattartás
utazás adatai (indulás,
Az Eker. 13/A § (3) érkezés stb.)
bekezdése szerint a
MOREA szolgáltatás
nyújtása céljából
kezelheti azon személyes
adatokat, amelyek a
szolgáltatás nyújtásához
technikailag szükségesek.
Érintettek köre Az utazási szolgáltatást megrendelő ügyfelek.
Kik férhetnek hozzá az A személyes adatokhoz kizárólag a MOREA feljogosított munkavállalói –
érintett személyes utazásszervezői és utazási tanácsadói – férnek hozzá. Az érintett által megadott
adataihoz a MOREA személyes adatokat a MOREA ügyvezetője és tulajdonosa is megismerheti.
szervezetén belül?
A személyes adatok a MOREA munkavállalói;
címzettjei Utazásirendszer Korlátolt Felelősségű Társaság (1118 Budapest, Dayka Gábor
(adattovábbítás) utca 3. 3. em. 404/A.) – tárhely-szolgáltató;
kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
bíróságok;
Az érintettet megillető személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
jogok hozzáférés;
helyesbítéshez való jog;
törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”);
az adatkezelés korlátozásához való jog;
panasztételhez való jog;
  • MEGOSZTÁS A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁN KERESZTÜL
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
A honlapunk segítségével Az adatkezelés az érintett IP cím, dátum, Az érintett
lehetőség van arra, hogy hozzájárulásán alapul, böngészőre és operációs hozzájárulásának
a látogatók az amelyet a megosztás rendszere vonatkozó visszavonásáig, illetve
érdekesnek talált funkció alkalmazásával adatok. addig, amíg az érintett be
információt közösségi ad meg. van jelentkezve a
oldalak útján megosszák. közösségi oldalra.
Az adatkezelés célja a (GDPR 6. cikk (1)
honlapon található bekezdés a) pont szerinti
információ megosztása adatkezelés)
közösségi oldalakon.
A honlapunk által
használt közösségi oldal:
Facebook
A „megosztás” funkcióval
személyes adatok nem
kerülnek továbbításra a
közösségi oldal felé,
azonban a technikai
adatok alkalmasak
lehetnek az érintett
beazonosítására.
Érintettek köre A honlap látogatói, akik tartalmakat osztanak meg.
Kik férhetnek hozzá az A személyes adatokhoz kizárólag a MOREA feljogosított munkavállalói –
érintett személyes utazásszervezői és utazási tanácsadói – férnek hozzá. Az érintett által megadott
adataihoz a MOREA személyes adatokat a MOREA ügyvezetője és tulajdonosa is megismerheti.
szervezetén belül?
Adattárolás helye és Az ügyfél által megadott adatok a közösségi oldal szerverén elektronikus
módja formában kerülnek tárolásra.
A személyes adatok a MOREA munkavállalói;
címzettjei Utazásirendszer Korlátolt Felelősségű Társaság (1118 Budapest, Dayka Gábor
(adattovábbítás) utca 3. 3. em. 404/A.) – tárhely-szolgáltató;
Facebook, Inc. (1 Hacker Way (aka 1601 Willow Road) Menlo Park, California,
U.S. – közösség oldal
kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
bíróságok;
Az érintettet megillető hozzájárulás visszavonásának joga;
jogok személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
hozzáférés;

helyesbítéshez való jog;

törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”); az adatkezelés korlátozásához való jog;

az adathordozhatóságához való jog; panasztételhez való jog;

  • FACEBOOK MESSENGER
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
Az érintett honlapon Az érintett önkéntes A Facebook.com Amíg a Facebook
keresztül a Facebook hozzájárulása, melyet a közösségi oldalon Messengeren történő
Messenger kapcsolatfelvétellel ad regisztrált név, kommunikáció le nem
alkalmazásával is meg. felhasználó nyilvános zárul.
felveheti a kapcsolatot a profil képe.
MOREA-val. (GDPR 6. cikk (1)
bekezdés a) pont szerinti
adatkezelés)
Érintettek köre Azon érdeklődők, akik a Facebook Messenger alkalmazásával veszik fel MOREA-val
a kapcsolatot.
Kik férhetnek hozzá az A személyes adatokhoz kizárólag a MOREA feljogosított, a facebook oldalt kezelő
érintett személyes munkavállalói férnek hozzá.
adataihoz a MOREA
szervezetén belül?
Adattárolás helye és Az ügyfél által megadott adatok a közösségi oldal szerverén elektronikus
módja formában kerülnek tárolásra. Az érintett által megadott személyes adatokat a
MOREA ügyvezetője és tulajdonosa is megismerheti.
A személyes adatok a MOREA munkavállalói;
címzettjei kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
(adattovábbítás) bíróságok;
Az érintettet megillető hozzájárulás visszavonásának joga;
jogok személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
hozzáférés;

helyesbítéshez való jog;

törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”); az adatkezelés korlátozásához való jog;

az adathordozhatóságához való jog; a panasztételhez való jog;

A Facebook adatkezelési műveleteiről részletesebben az alábbi linken tájékozódhat:

http://www.facebook.com/about/privacy/

  • HÍRVELÉL KÜLDÉSE
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
Adatkezelés célja, hogy a Az érintett önkéntes e-mail, kapcsolattartás, Az érintett
MOREA a hírlevél listára hozzájárulása, amelyet a utazási ajánlatok hozzájárulásának
feliratokozó hírlevél listára történő ismertetése. visszavonásáig tart.
érdeklődőknek feliratkozással ad meg.
üzletszerzési céllal
naprakész tájékoztatást (GDPR 6. cikk (1)
adjon az aktuális bekezdés a) pontja és a
ajánlatairól. Grt. 6. § (1)-(2) bekezdés
szerinti adatkezelés)
Érintettek köre A hírlevél listára feliratozó személyek.
Kik férhetnek hozzá az A személyes adatokhoz kizárólag a MOREA feljogosított, a hírlevelek küldésével és
érintett személyes marketing tevékenységgel foglalkozó munkavállalói férnek hozzá. Az érintett által
adataihoz a MOREA megadott személyes adatokat a MOREA ügyvezetője és tulajdonosa is
szervezetén belül? megismerheti.
Adattárolás helye és A MOREA szerverén elektronikus formában kerül tárolásra. Illetve a hírlevélküldő
módja rendszer saját szerverén tárolódik: www.mailchimp.com
A személyes adatok a MOREA munkavállalói;
címzettjei The Rocket Science Group, LLC (675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000 Atlanta,
(adattovábbítás) GA 30308 USA)
Az érintettet megillető hozzájárulás visszavonásának joga;
jogok személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való

hozzáférés;

helyesbítéshez való jog;

törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”); az adatkezelés korlátozásához való jog;

az adathordozhatóságához való jog; panasztételhez való jog;

  1. A MOREA UTAZÁSI SZOLGÁLTATÁSAIVAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA
  • ÁRAJÁNLAT KÉRÉSE
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
Az ügyfél egyedi Az ügyfél által megadott név, az ügyfél Az ajánlat
igényeinek megfelelő személyes adatok beazonosításához érvényességének
árajánlat elkészítése. Az kezelése jogszerű, mert szükséges időtartama, amelyet a
egyedi árajánlat olyan szerződés e-mail, MOREA által megküldött
elkészítésével összefüggő megkötését megelőző – kapcsolattartáshoz ajánlat tartalmaz.
adatkezelési cél, az az ügyfél kérésére tett – szükséges
ajánlatkérő egyedi lépések megtételéhez telefon,
igényeinek való szükségesek, amely kapcsolattartáshoz
megfelelés, egyedi szerződés megkötése szükséges
igényeknek megfelelő során az ügyfél lesz az
utazási szolgáltatás egyik szerződő fél. utas adatai:
kialakítása. név (keresztnév,
(GDPR 6. cikk (1) vezetéknév), ajánlat
bekezdés b) pont szerinti személyre szabása,
adatkezelés) születési hely és idő,
beazonosítás, ajánlat
személyre szabása
gyermekek adatai,
ajánlat személyre
szabása
Érintettek köre Az ajánlatkérő illetve az ajánlattal érintett 3. személyek.
Kik férhetnek hozzá az A személyes adatokhoz kizárólag a Társaság feljogosított munkavállalói –
érintett személyes utazásszervezői és utazási tanácsadói, értékesítő munkavállalók – férnek hozzá.
adataihoz a MOREA Az megadott személyes adatokat a MOREA ügyvezetője és tulajdonosa is
szervezetén belül? megismerheti.
Adattárolás helye és Az ügyfél által megadott adatok a MOREA szerverén (és / vagy e-mail fiókjaiban)
módja elektronikus formában kerülnek tárolásra.
A személyes adatok a MOREA munkavállalói;
címzettjei kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
(adattovábbítás) bíróságok;
Az érintettet megillető személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
jogok hozzáférés;
helyesbítéshez való jog;
törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”), feltéve ha a megadott
adatokra már nincs szükség;
az adatkezelés korlátozásához való jog;
az adathordozhatóságához való jog;
panasztételhez való jog;
  • UTAZÁSSZERVEZŐI TEVÉKENYSÉG

A MOREA, mint utazásszervező közvetlenül vagy más partnerek (utazásközvetítők) közreműködésével személyszállítási, szállás- és egyéb turisztikai szolgáltatásokat állít össze, foglal le, értékesít vagy értékesítésre kínál az utazók (megrendelői) részére.

A MOREA csak azokat a személyes adatokat veszi fel az ügyfelétől, amely az utazási szolgáltatás teljesítéséhez elengedhetetlenül szükséges. Az adatok felvételére online és / vagy offline módon is sor kerülhet.

A MOREA utazásszervezői tevékenysége keretében igényelt adatok megadása elengedhetetlen a szolgáltatások igénybevételéhez, tehát amennyiben az ügyfél bizonyos személyes adatainak megadását megtagadja, úgy a szolgáltatást a MOREA nem tudja teljesíteni.

Az ügyfél személyes adatai úgynevezett foglalási rendszereken (pl. Amadeus, Travelport) keresztül kerülnek továbbításra az adott szolgáltató felé.

Az utazásszervező partnerei önálló adatkezelőnek minősülnek, ezért az általuk végzett adatkezelési műveletekért önállóan tartoznak felelősséggel.

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
A felsorolt adatok köre az
utazási szolgáltatás
illetve utazási csomag
jellegétől függően
kerülhetnek felvételre és
továbbításra az adott
utazásszervező felé.
Az adatkezelés célja, az Az adatkezelés jogszerű, név Az utazási szerződés
utazási szerződés mert olyan szerződés az ügyfél beazonosítása és teljesítésével az
megkötése, az utazási teljesítéséhez szükséges, az utazási szerződés adatkezelési cél
szolgáltatás teljesítése. amelyben az egyik fél az megkötése; megszűnik, azonban a
repülőjegy lefoglalása;
érintett, vagy a szerződés MOREA az utazási
utas és egyéb biztosítási
Az utazási szolgáltatások megkötését megelőző szerződés megkötése; szerződéssel összefüggő
illetve utazási csomag lépések megtételéhez szállás lefoglalása; személyes adatokat a
egyéb kapcsolódó szükségesek. autó bérlés; szerződés megszűnésétől
vízum ügyintézés;
szolgáltatásokat is vagy megszüntetésétől
születési hely és idő
magukban foglalhatnak; (GDPR 6. cikk (1) számított 5 (öt) évig
az ügyfél beazonosításához
például vízumügyintézés, bekezdés b) pont szerinti tárolja (Ptk. 6:22. §),
és az utazási szerződés
biztosítás ügyintézés, adatkezelés) megkötése; azért, hogy igazolni tudja
autóbérlés és egyéb repülőjegy lefoglalása; a szerződés létrejöttét és
turisztikai szolgáltatás. Rögzítésre kerülhetnek utas és egyéb biztosítási teljesítésének egyes
szerződés megkötése;
Ezen szolgáltatások az ügyfél egészségi fázisait.
szállás lefoglalása;
esetében az adatkezelés állapotára utaló, azzal autó bérlés;
célja ezen összefüggő adatok vízum ügyintézés;
szolgáltatásokra (szenzitív adatok) is, törzsutas kártyaadatok
vonatkozó szerződések amely kizárólag az ügyfél utazási kedvezmény
megkötésében való hozzájárulásával igénybevétele;
személyi igazolvány
közreműködésre kezelhető. Ez esetben az
szám és lejáratának
teljesítésére is kiterjed. adatkezelés
dátuma
hozzájáruláson alapul.
repülőjegy lefoglalása;
(GDPR 6. cikk (1) utas és egyéb biztosítási
szerződés megkötése;
bekezdés a) pont szerinti szállás lefoglalása;
adatkezelés) autó bérlés;
9
vízum ügyintézés;
Utazásszervezői útlevél szám és
jogviszony keretében lejáratának dátuma
nyújtott utazási repülőjegy lefoglalása;
szolgáltatással biztosítási szerződés
megkötése;
összefüggésben
szállás lefoglalása;
kezelésre kerülhetnek autó bérlés;
kötelezően megadandó vízum ügyintézés;
olyan személyes adatok, lakcím
amelyek felvételét és az ügyfél beazonosítása és
továbbítását adott állam utazási szerződés
megkötése
joga írja elő beutazási
repülőjegy lefoglalása;
engedélyek és vízumok utas és egyéb biztosítási
megadásával szerződés megkötése;
kapcsolatban. szállás lefoglalása;
autó bérlés;
(GDPR 6. cikk (1) vízum ügyintézés
telefonszám
bekezdés c) pont szerinti kapcsolattartás
adatkezelés) e-mail cím
kapcsolattartás
Az utazási szerződésben egészségügyi adatok
rögzített adatok étkezéssel összefüggésben
szerződés teljesítését ülés preferenciával
összefüggésben
követő öt éves
baleset esetén
időtartamú tárolását a
értesítendő
MOREA jogos érdeke
elérhetősége
indokolja (pl. egy
kapcsolattartás
esetleges (kapcsolatfelvétel)
igényérvényesítés során
történő bizonyítás) A
MOREA a jogos érdeke
alátámasztására az
érdekmérlegelési tesztet
elvégezte.
(GDPR 6. cikk (1)
bekezdés f) pont szerinti
adatkezelés).
Érintettek köre Az utazó ügyfelek.
Kik férhetnek hozzá az A személyes adatokhoz kizárólag a MOREA feljogosított munkavállalói –
érintett személyes utazásszervezői és utazási tanácsadói – férnek hozzá. Az ügyfél által megadott
adataihoz a MOREA személyes adatokat a MOREA ügyvezetője és tulajdonosa is megismerheti.
szervezetén belül?
Adattárolás helye és Az ügyfél által megadott utazási szerződés megkötéséhez és teljesítéséhez
módja szükséges (továbbítandó) adatok a MOREA szerverén (e-mail fiókjaiban)
elektronikus formában kerülnek továbbításra, továbbá az utazási szerződés
megkötéséhez szükséges adatok szerződésben kinyomtatva papír alapon is
tárolásra kerülnek a MOREA zárható iratszekrényeiben. Az utazási szerződés
keretében igénybe vett szolgáltatások teljesítéséhez szükséges adatok a használt
foglalási rendszerek, platformok szerverein is tárolásra kerülnek. Az utazási
szerződés keretében igénybe vett szolgáltatások teljesítéséhez szükséges adatok a
szolgáltatást közvetlenül nyújtó saját szerverén is tárolásra kerülnek.
A személyes adatok a MOREA munkavállalói;
címzettjei AMADEUS (Salvador de Madariaga 1, 28027 Madrid, ESP,) – foglalási
(adattovábbítás) rendszerüzemeltető

Travelport (One Axis Park, 10 Hurricane Way Langley, Berkshire SL3 8AG, tel:

+44 (0) 1753 288000, or 300 Galleria Parkway Atlanta, Georgia 30339, tel: +1

770 563 7400 United States of America) .) – foglalási rendszer üzemeltető utazásközvetítő partnerek – kérésre a MOREA részletes tájékoztatást nyújt; légitársaságok – kérésre a MOREA részletes tájékoztatást nyújt;

egyéb utazási szolgáltatók – kérésre a MOREA részletes tájékoztatást nyújt; szállás nyújtók – kérésre a MOREA részletes tájékoztatást nyújt;

biztosító társaságok – kérésre a MOREA részletes tájékoztatást nyújt;

autóbérlés szolgáltatást nyújtók – kérésre a MOREA részletesebb tájékoztatást

nyújt;
beutazási engedélyt, vízumot kibocsátó állam(ok) – kérésre a MOREA részletes
tájékoztatást nyújt;
kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
bíróságok;
Az érintettet megillető hozzájárulás visszavonásának joga;
jogok személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
hozzáférés;

helyesbítéshez való jog;

törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”); tiltakozáshoz való jog;

az adatkezelés korlátozásához való jog; az adathordozhatóságához való jog;

panasztételhez való jog;

  • SZÁLLÁSHELY ÉRTÉKESÍTÉS
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
A MOREA utazási Az adatkezelés jogszerű, név A foglalással összefüggő
szolgáltatásai keretében mert a szerződés beazonosítás adatokat a MOREA a
vállalja a megrendelő megkötését amelyben együttutazók neve foglalás teljesítéséig
ügyfelei részére az ügyfél az egyik fél – beazonosítás kezeli.
szálláshelyek lefoglalását megelőző lépések ügyfél születési hely és idő
és értékesítését. (érintett) kérésére beazonosítás
történő lépések személyi igazolvány
A MOREA a szálláshelyek megtételéhez szám és lejárat dátuma
lefoglalását és szükségesek. ügyfél beazonosítása
értékesítését zárt útlevél szám és lejárat
rendszerű foglalási (GDPR 6. cikk (1) dátuma
rendszerek útján bekezdés b) pont szerinti ügyfél beazonosítása
(Amadeus, Travel Port) adatkezelés) cím
vagy az adott szállás- számlázás / beazonosítás
szolgáltató portálján Az egyes egészségügyi állampolgárság
keresztül végzi. adatok kezelésének beazonosítás
jogalapja az ügyfél telefonszám
Az utazási szolgáltatást hozzájárulása, amelyet a kapcsolattartás
nyújtó önálló megrendeléssel ad meg. e-mail cím
adatkezelőnek minősül, kapcsolattartás
ezért az általuk végzett (GDPR 6. cikk (1) egészségügyi adatok
adatkezelési bekezdés a) pont szerinti szállással összefüggő
műveletekért önállóan adatkezelés) preferenciák (pl. étkezés)
tartozik felelősséggel.
Érintettek köre A szolgáltatást igénybevevők és együttutazók.
Kik férhetnek hozzá az A szálláshely foglalása és megvásárlása során megadott személyes adatokhoz a
érintett személyes MOREA értékesítéssel foglalkozó munkavállalói férnek hozzá. A személyes
adataihoz a MOREA adatokhoz hozzá fér a MOREA tulajdonosa és ügyvezetője is.

szervezetén belül?

Adattárolás helye és A szálláshely értékesítése során megadott (továbbítandó) adatok a MOREA
módja szerverén (e-mail fiókjaiban) elektronikus formában kerülnek tárolásra. A
szolgáltatások teljesítéséhez szükséges adatok a használt foglalási rendszerek,
platformok szerverein is tárolásra kerülnek. A szolgáltatások teljesítéséhez
szükséges adatok a szolgáltatást közvetlenül nyújtó saját szerverén is tárolásra
kerülnek.
A személyes adatok a MOREA munkavállalói;
címzettjei AMADEUS (Salvador de Madariaga 1, 28027 Madrid, ESP,) – foglalási
(adattovábbítás) rendszerüzemeltető
Travelport (One Axis Park, 10 Hurricane Way Langley, Berkshire SL3 8AG, tel:
+44 (0) 1753 288000, or 300 Galleria Parkway Atlanta, Georgia 30339, tel: +1
770 563 7400 United States of America) .) – foglalási rendszer üzemeltető
szállás nyújtók – kérésre a MOREA részletes tájékoztatást nyújt;
kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
bíróságok;
Az érintettet megillető hozzájárulás visszavonásának joga;
jogok személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
hozzáférés;

helyesbítéshez való jog;

törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”); az adatkezelés korlátozásához való jog;

az adathordozhatóságához való jog; panasztételhez való jog;

  • REPÜLŐJEGY ÉS EGYÉB UTAZÁSI JEGY ÉRTÉKESÍTÉSE
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
A MOREA utazási Az adatkezelés jogszerű, név A foglalással összefüggő
szolgáltatásai keretében mert a szerződés beazonosítás adatokat a MOREA a
vállalja a megrendelő megkötését amelyben együttutazók neve foglalás teljesítéséig
ügyfelei részére az ügyfél az egyik fél – beazonosítás kezeli.
repülőjegyek és egyéb megelőző lépések ügyfél születési hely és idő
utazási jegyek (érintett) kérésére beazonosítás
lefoglalását és történő lépések törzsutas kártyaadatok
értékesítését. megtételéhez utazási kedvezmény
szükségesek. igénybevétele;
A MOREA a repülőjegyek személyi igazolvány
lefoglalását és (GDPR 6. cikk (1) szám és lejárat dátuma
értékesítését zárt bekezdés b) pont szerinti ügyfél beazonosítása
rendszerű foglalási adatkezelés). útlevél szám és lejárat
rendszerek útján dátuma
(Amadeus, Travel Port) Az egyes egészségügyi ügyfél beazonosítása
vagy az adott repülő vagy adatok kezelésének cím
egyéb utazási portálon jogalapja az ügyfél számlázás / beazonosítás
keresztül végzi. Az ügyfél hozzájárulása, amelyet a állampolgárság
és az utazók megadott megrendeléssel ad meg. beazonosítás
személyes adatai az adott telefonszám
légitársasághoz vagy (GDPR 6. cikk (1) kapcsolattartás
egyéb utazási bekezdés a) pont szerinti e-mail cím
szolgáltatóhoz kerül adatkezelés) kapcsolattartás
továbbításra. étkezési preferenciák:
az ügyfél (egészségügyi)
Az utazási szolgáltatást igényeinek való
nyújtó önálló megfelelés érdekében
adatkezelőnek minősül, szükséges;
ezért az általuk végzett ülés preferenciák:
adatkezelési az ügyfél (egészségügyi)
műveletekért önállóan igényeinek való
tartozik felelősséggel. megfelelés érdekében
szükséges;
Érintettek köre A szolgáltatást igénybevevők és együttutazók.
Kik férhetnek hozzá az A repülőjegy és egyéb utazási jegy foglalása és megvásárlása során megadott
érintett személyes személyes adatokhoz a MOREA repülőjegy és egyéb utazási jegy értékesítéssel
adataihoz a Társaság foglalkozó munkavállalói férnek hozzá. A személyes adatokhoz hozzá fér a MOREA
szervezetén belül? tulajdonosa és ügyvezetője is.
Adattárolás helye és A repülőjegy vagy egyéb utazási jegy értékesítés megadott (továbbítandó) adatok
módja a MOREA szerverén (e-mail fiókjaiban) elektronikus formában kerülnek tárolásra.
A szolgáltatások teljesítéséhez szükséges adatok a használt foglalási rendszerek,
platformok szerverein is tárolásra kerülnek. A szolgáltatások teljesítéséhez
szükséges adatok a szolgáltatást közvetlenül nyújtó saját szerverén is tárolásra
kerülnek.
A személyes adatok a MOREA munkavállalói;
címzettjei AMADEUS (Salvador de Madariaga 1, 28027 Madrid, ESP,) – foglalási
(adattovábbítás) rendszerüzemeltető
Travelport (One Axis Park, 10 Hurricane Way Langley, Berkshire SL3 8AG, tel:
+44 (0) 1753 288000, or 300 Galleria Parkway Atlanta, Georgia 30339, tel: +1
770 563 7400 United States of America) .) – foglalási rendszer üzemeltető
légitársaságok – kérésre a MOREA részletes tájékoztatást nyújt;
egyéb utazási szolgáltatók – kérésre a MOREA részletes tájékoztatást nyújt;
kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
bíróságok;
Az érintettet megillető hozzájárulás visszavonásának joga;
jogok személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
hozzáférés;

helyesbítéshez való jog;

törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”); az adatkezelés korlátozásához való jog;

az adathordozhatóságához való jog; panasztételhez valójog;

  • AUTÓBÉRLÉS SZOLGÁLTATÁS ÉRTÉKESÍTÉSE
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
A MOREA utazási Az adatkezelés jogszerű, név A foglalással összefüggő
szolgáltatásai keretében mert a szerződés beazonosítás adatokat a MOREA a
vállalja a megrendelő megkötését – amelyben társvezetők neve foglalás teljesítéséig
ügyfelei részére bérautó az ügyfél az egyik fél – beazonosítás kezeli.
lefoglalását és bérautó- megelőző lépések ügyfél születési hely és idő
szolgáltatás (érintett) kérésére beazonosítás
értékesítését. történő lépések pontgyűjtő kártya száma
megtételéhez kedvezmény
A MOREA a bérautó szükségesek. igénybevétele;
lefoglalását és személyi igazolvány
értékesítését zárt (GDPR 6. cikk (1) szám és lejárat dátuma
rendszerű foglalási bekezdés b) pont szerinti ügyfél beazonosítása
rendszerek útján adatkezelés). útlevél szám és lejárat
(Amadeus, Travel Port) dátuma
vagy az adott bérautó ügyfél beazonosítása
szolgáltatást nyújtó cím
társaság portálján számlázás / beazonosítás
keresztül végzi. telefonszám
kapcsolattartás
A bérautó szolgáltatást e-mail cím
nyújtó önálló kapcsolattartás
adatkezelőnek minősül, preferenciák
ezért az általuk végzett szolgáltatással
adatkezelési összefüggésben
műveletekért önállóan
tartozik felelősséggel.
Érintettek köre A bérautó szolgáltatást igénybe vevők és a társvezető(k)
Kik férhetnek hozzá az A bérautó foglalása és megvásárlása során megadott személyes adatokhoz a
érintett személyes MOREA értékesítéssel foglalkozó munkavállalói férnek hozzá. A személyes
adataihoz a Társaság adatokhoz hozzá fér a MOREA tulajdonosa és ügyvezetője is.
szervezetén belül?
Adattárolás helye és A megadott (továbbítandó) adatok a MOREA szerverén (e-mail fiókjaiban)
módja elektronikus formában kerülnek tárolásra. A szolgáltatások teljesítéséhez
szükséges adatok a használt foglalási rendszerek, platformok szerverein is
tárolásra kerülnek. A szolgáltatások teljesítéséhez szükséges adatok a szolgáltatást
közvetlenül nyújtó saját szerverén is tárolásra kerülnek.
A személyes adatok a MOREA munkavállalói;
címzettjei AMADEUS (Salvador de Madariaga 1, 28027 Madrid, ESP,) – foglalási
(adattovábbítás) rendszerüzemeltető
Travelport (One Axis Park, 10 Hurricane Way Langley, Berkshire SL3 8AG, tel:
+44 (0) 1753 288000, or 300 Galleria Parkway Atlanta, Georgia 30339, tel: +1
770 563 7400 United States of America) .) – foglalási rendszer üzemeltető
autókölcsönzők – kérésre a MOREA részletes tájékoztatást nyújt;
egyéb utazási szolgáltatók – kérésre a MOREA részletes tájékoztatást nyújt;
kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
bíróságok;
Az érintettet megillető személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
jogok hozzáférés;

helyesbítéshez való jog;

törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”); az adatkezelés korlátozásához való jog;

az adathordozhatóságához való jog; panasztételhez való jog;

  • BIZTOSÍTÁS ÉRTÉKESÍTÉSE
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
A MOREA a biztosítási Az adatkezelés jogszerű, név A biztosítási szerződés
szerződés megkötéséhez mert a szerződés beazonosítás megkötésével összefüggő
szükséges adatokat az megkötését – amelyben közös biztosítási adatokat a MOREA a
adott biztosító az ügyfél az egyik fél – kötvényben szereplők biztosítási szerződés
platformján keresztül megelőző lépések ügyfél neve létrejöttéig kezeli.
továbbítja a (érintett) kérésére beazonosítás
biztosítótársasághoz. történő lépések születési hely és idő
megtételéhez beazonosítás
A biztosító táraság szükségesek. cím
önálló adatkezelőnek számlázás / beazonosítás
minősül, ezért az általuk (GDPR 6. cikk (1)
végzett adatkezelési bekezdés b) pont szerinti
műveletekért önállóan adatkezelés).
tartozik felelősséggel.
Érintettek köre A biztosított ügyfelek.
Kik férhetnek hozzá az A biztosítási szerződés létrejöttéhez megadott személyes adatokhoz a MOREA
érintett személyes értékesítéssel foglalkozó munkavállalói férnek hozzá. A személyes adatokhoz
adataihoz a Társaság hozzá fér a MOREA tulajdonosa és ügyvezetője is.
szervezetén belül?
Adattárolás helye és A megadott (továbbítandó) adatok a MOREA szerverén (e-mail fiókjaiban)
módja elektronikus formában kerülnek tárolásra. A szolgáltatások teljesítéséhez
szükséges adatok a használt foglalási rendszerek, platformok szerverein is
tárolásra kerülnek. A szolgáltatások teljesítéséhez szükséges adatok a szolgáltatást
közvetlenül nyújtó saját szerverén is tárolásra kerülnek.
A személyes adatok a MOREA munkavállalói;
címzettjei biztosító társaságok – kérésre a MOREA részletes tájékoztatást nyújt;
(adattovábbítás) kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
bíróságok;
Az érintettet megillető személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
jogok hozzáférés;

helyesbítéshez való jog;

törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”); az adatkezelés korlátozásához való jog;

az adathordozhatóságához való jog; panasztételhez való jog;

  • BEUTAZÁSI ENGEDÉLY, VÍZUMÜGYINTÉZÉS
AZ ADATKEZELÉS CÉLJA AZ ADATKEZELÉS A KEZELT ADATOK KÖRE AZ ADATKEZELÉS
JOGALAPJA IDŐTARTAMA
A MOREA a beutazási Az adatkezelés jogalapja név A beutazási engedéllyel
engedélyhez vagy vízum adott állam joga által beazonosítás vagy vízummal
kiadásához szükséges előírt jogi kötelezettség szülők neve összefüggő adatokat a
adatokat az adott állam teljesítése. beazonosítás MOREA az
előírásai alapján társvezetők neve adattovábbítás
továbbítja. (GDPR 6. cikk (1) beazonosítás teljesítéséig kezeli.
bekezdés c) pont szerinti születési hely és idő
Az adott beutazási adatkezelés). beazonosítás
engedélyt vagy vízumot útlevél (utazási okmány)
kiállító hatóság önálló szám és lejárat dátuma
adatkezelőnek minősül, ügyfél beazonosítása
ezért az általuk végzett útlevél (utazási okmány)
adatkezelési kiállítója
műveletekért önállóan ügyfél azonosítása
tartozik felelősséggel. állampolgárság
beazonosítás
telefonszám
kapcsolattartás
e-mail cím
kapcsolattartás
foglalkozás
adott állam joga által
meghatározott
családi állapot
adott állam joga által
meghatározott
vallás
adott állam joga által
meghatározott
Érintettek köre A beutazási engedélyt vagy vízumot igénylők.
Kik férhetnek hozzá az A beutazási engedélyt vagy vízumot igénylők személyes adataihoz a MOREA
Ön személyes adataihoz vízügyekkel foglalkozó munkavállalói férnek hozzá. A személyes adatokhoz hozzá
a Társaság szervezetén fér a MOREA tulajdonosa és ügyvezetője is.
belül?
Adattárolás helye és A megadott (továbbítandó) adatok a MOREA szerverén (e-mail fiókjaiban)
módja elektronikus formában kerülnek tárolásra. A szolgáltatások teljesítéséhez
szükséges adatok a használt foglalási rendszerek, platformok szerverein is
tárolásra kerülnek. A szolgáltatások teljesítéséhez szükséges adatok a szolgáltatást
közvetlenül nyújtó saját szerverén is tárolásra kerülnek.
A személyes adatok a MOREA munkavállalói;
címzettjei beutazási engedélyt, vízumot kibocsátó állam(ok) – kérésre a MOREA részletes
(adattovábbítás) tájékoztatást nyújt;
kivételes esetben hatóságok, nyomozóhatóságok, felügyeleti szervek,
bíróságok;
Az érintettet megillető személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
jogok hozzáférés;

helyesbítéshez való jog;

törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”); az adatkezelés korlátozásához való jog;

az adathordozhatóságához való jog; panasztételhez való jog;

  • UTAZÁSKÖZVETÍTŐI TEVÉKENYSÉG

A MOREA (első sorban a MOREA International Kft.), mint utazásközvetítő adott utazásszervezővel létrejött szerződés (utazásközvetítői szerződés) alapján, az utazásszervező által összeállított és kínált utazási szolgáltatásokat, illetve utazási csomagokat értékesíti az utazó ügyfelei részére, valamint az utazásszervező nevében utazási szerződést köt; a jogviszony a MOREA utazásszervező partnere és az ügyfél, azaz az utazó között jön létre.

A MOREA csak azokat a személyes adatokat veszi fel az ügyfelétől, amely az utazási szolgáltatás teljesítéséhez elengedhetetlenül szükséges. Az adatok felvételére online és / vagy offline módon is sor kerülhet.

A MOREA utazásközvetítői tevékenysége keretében igényelt adatok megadása elengedhetetlen a szolgáltatások igénybevételéhez, tehát amennyiben az ügyfél bizonyos személyes adatainak megadását megtagadja, úgy a szolgáltatást a MOREA nem tudja teljesíteni.

Az ügyfél személyes adatai informatikai rendszeren, illetve e-mail útján kerülnek továbbításra az utazásszervező partner felé.

A MOREA utazásszervező partnerei önáll