AJÁNLATOK

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Általános információk

Barbados a Karib-szigeteken belül a Kis-Antillák szigetcsoporthoz tartozik.

Barbados

Barbados a Kis-Antillák karibi régiójának legkeletibb elhelyezkedésű szigete. Barbados korallsziget, teljesen sík a területe, 335 méter a legmagasabb pontja. Fővárosa Bridgetown, ahol a legtöbben élnek. A sziget 34 km hosszú és 24 km széles. Barbados a Brit Nemzetközösség tagja (volt brit gyarmat), infrastruktúrája kellően fejlett a turisták fogadására, (bankok, vásárlási lehetőségek, megfelelő higiéniai körülmények) békés, nyugodt sziget.

Csodálatos szépségű és tiszta strandok, kellemesen meleg tengervíz, jó szörfözési és snorkeling lehetőségek adottak és a lapos kis korallsziget belsejének természeti környezete is figyelemre méltó. Veszélytelen, jól bejárható erdők, (Hunte’s Garden), cukornádültetvények, szórakozási lehetőségek és éjszakai élet, a brit és a karibi kultúra keveredése, igazi angol pubok, rumos üvegekkel teli karibi bárok, viszonylag jó közbiztonság, romantikus-vidékies légkör, laza és nyitott, barátságos helyi lakosság található Barbadoson.

Barbados talán a legváltozatosabb domborzatú karibi sziget, melynek nagy részét korallzátonyok övezik. Az egész évben napsütéses sziget szélcsendesebb oldala a nyugati part, itt találhatóak a legszebb strandok és legelegánsabb szállodák. A luxus hotelek és éttermek a szigetnek ezen a részén találhatóak, 11 kilométeren keresztül elit, exkluzív, magas árfekvésű tengerparti élet. Előnye ennek a koncentráltságnak, hogy a szállodák nincsenek elszigetelt helyeken és a környezetükre ráépült a megfelelő vendéglátó ipar. Visszafogott szórakozóhelyek, turisztikai látványosságok is itt találhatóak. (pl. botanikus kertek, hajdani ültetvényesek házai).

A hullámok által korbácsolt sziklás keleti partot főként a különleges természeti látványosságokat kedvelők keresik.

Időjárás

Nagyrészt meleg, csapadékos időjárás a jellemző, igazi trópusi paradicsomhoz méltóan. December és április között van a főszezon, akkor a legmagasabbak az árak. A trópusi viharok júniustól novemberig érkezhetnek, de itt is, mint ahogy az egész karibi térségben főleg szeptember a hurrikánok időszaka. Július és november között az árak jóval kedvezőbbek, bár akkor van a hurrikán szezon, de az általában ritkán érinti a szigetet.