AJÁNLATOK

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Általános információk

Trópusi meleg, hófehér homokos pálmafás strandok, türkízkék óceán, ragyogó napsütés, életöröm, gyönyörű természeti környezet, egzotikus koktélok és élményekkel teli szórakozás, idilli nyaralás, általában ezek az elképzelések fogalmazódnak meg egy Karib-szigeteki nyaralás tervezésekor. Ezt tulajdonképpen a legtöbb szigeten meg is találjuk, bár annak ellenére, hogy a szigetek viszonylag kicsik és közel vannak egymáshoz, karakterük egymástól merőben eltérő. Ezért minden szigetet más-más igénnyel rendelkező utazónak ajánlanánk.

A Karib-szigetek vagy Karibi-térség három fő részre tagolódik: Bahama-szigetek, Nagy-Antillák, Kis-Antillák. Ez a széttöredezett szigetvilág a klímának köszönhetően olyan buja és színes, hogy kevés hozzá hasonlót ismerünk. A szigetországok többé-kevésbé fejlettek, a turizmus azonban szinte mindenütt virágzik.

Bahamák utazás

A Bahamák egy észak-atlanti szigetállam, 29 nagyobb és 660 kisebb szigetből, valamint 2300 sziklaszirtből és korallszirtből áll, fővárosa Nassau. Finom hófehér homokos strandjairól, kristálytiszta tengervizéről, boldogsággal teli édenkerti atmoszférájáról, éjszakai életéről (főleg a hotelekben), programjairól, szórakozási és vásárlási lehetőségéről, utcai árusairól, luxus hoteleiről, jó snorkelling lehetőségeiről ismert. Bahamákról általánosságban elmondható, hogy meglehetősen amerikai jellegű és drága, sok amerikai turista látogatja, viszont gyönyörű tengerpartokat és strandokat találhatunk a szigeteken.

A Paradise Islanden található tematikus víziparkkal körülvett világhírű Atlantis Hotel egyedülálló kalandokkal és szórakozással várja kicsiktől a felnőttekig vendégeit. Emellett a Sandals Resorts luxus szállodái (Sandals Royal Bahamian és Sandals Emerald Bay) kínálnak felsőkategóriás nyaralást és luxust a felnőtt vendégek részére.

Időjárás

A Bahamák egész éves desztináció, de mégis az Európai nyár időszaka a legmegfelelőbb az utazásra, mert akkor a legmelegebb a hőmérséklet, mind amellett, hogy ez az esős és hurrikán szezon is, mely júniustól novemberig tart. A téli hónapok is alkalmasak az utazásra, abban az időszakban átlagosan maximum. 25 C körüli hőmérsékletre számíthatunk.