Az egzotikus tengerparti esküvő már nem csak álom, hanem elérhető valóság. A világ legszebb helyszínein esküdhetünk örök hűséget életünk párjának.

Egyre többen választják, hogy a többszáz fős, sok stresszel járó esküvő helyett inkább egy meghittebb és sokkal emlékezetesebb eseménnyé varázsolják életük legboldogabb napját, és a tengerparton, szikrázó napsütésben mondják ki a boldogító igent édes kettesben vagy szűk családi körben.

A választott egzotikus helyszínen mindent megszerveznek helyettünk, és nekünk már csak arra lesz gondunk, hogy megadjuk pontosan mit szeretnénk, a helyi esküvőszervezők mindent elintéznek. Így a nagy nap nem arról fog szólni, hogy biztos, minden rendben van-e, minden akkor és úgy történik-e, ahogy elterveztük, hanem a pillanat megéléséről, hogy az esküvő egy különleges, felejthetetlen, boldog emlék legyen.

Amikor helyszínt választunk a romantikus tengerparti esküvőnkhöz, fontos, hogy ismerjük a színhelyek lehetőségeit, szervezési és jogi szempontból is. Vannak olyan egzotikus országok, ahol a megkötött házasságot Magyarországon nem ismerik el, de a legtöbb helyszínen lehetőség van hivatalos esküvőre. Egyes országokban megkötött házasságot Magyarországon honosítani vagy hitelesíttetni szükséges ahhoz, hogy itthon is elismerjék jogilag.

A hivatalos esküvőhöz 3-4 hónappal a tervezett dátum előtt el kell juttatni a szükséges dokumentumokat ahhoz, hogy a ceremónia lebonyolításra kerülhessen. Általában arra is szükség van, hogy a jegyespár az esküvő előtt 2-3 nappal már az adott országban tartózkodjon. Általában az adott ország hivatalos nyelvén vagy a ceremónia nyelvén íródott anyakönyvi kivonatot, családi állapotot, névváltoztatást igazoló okiratokat kérnek, amelyet az ország magyarországi nagykövetségén felül is kell hitelesítettni.

Sofitel So Mauritius esküvő

Az egzotikus tengerparti esküvők legnépszerűbb helyszínei közül a Maldív-szigeteken sajnos csak szimbolikus esküvő lehetséges, Magyarországon jogilag nem ismerik el. Így a világ egyik legvarázslatosabb adottságaival rendelkező trópusi országában tartott esküvőnk előtt itthon meg kell lennie a polgári házasságkötésnek, és ennek az igazolását fel is kell tudni mutatni a ceremóniához. A csodálatos, szikrázó napsütésben kimondott boldogító igenhez a legjobb időpont a novembertől áprilisig tartó időszak.

Ha hivatalos esküvőt szeretnénk, magyarországi polgári házasságkötés nélkül, az Indiai-óceán másik különleges szigetvilága, a Seychelle-szigetek ideális választás lehet. Az óceánparton, gránitsziklák és pálmafák árnyékában tartott ceremóniához csak néhány hivatalos irat beszerzésére van szükség. A Seychellesen tartott esküvőre a legtökéletesebb időszak március és szeptember között van, ilyenkor száraz, meleg és kicsit szeles időjárásra számíthatunk.

Mauritius, az Indiai-óceán trópusi édenkertje is az egzotikus tengerparti esküvők paradicsoma. Az itt kötött házasságot Magyarországon is elismerik. A novembertől márciusig tartó időszakban számíthatunk a legmegfelelőbb időjárásra a tökéletes ceremóniához.

Álomesküvő álom helyszínen? Bora Borán, Mooreán és Francia Polinézia mindegyik szigetén hivatalos esküvőre van lehetőség, amit helyi tradicionális ceremóniával is lehet kombinálni, így olyan egyedi és különleges esemény lehet a nagy nap, ami túlszárnyalja az álmainkat is.

Ha a Karib-tengert választanánk esküvőnk hátteréül, Jamaikán hivatalosan köthetünk házasságot, viszont ezt Magyarországon honosíttatni szükséges, hogy elismerjék. Ehhez a házasságlevélre be kell szereznünk egy pecsétet még a hazautazásunk előtt. A legkevesebb esőre és szép napos időre a decembertől áprilisig tartó időszakban lehet számítani, tervezzük ekkora a nagy napot.

Barbados tengerparti esküvő

Barbadoson és a Bahamákon is hivatalos esküvőt tarthatunk, így a világ leggyönyörűbb tengerpartjaiból választhatjuk ki a ceremónia helyszínét. A Bahamákon az esküvő előtt tennünk kell egy látogatást Bridgetownban, a fővárosban, hogy megszerezzük a házassági engedélyt. A Barbadoson kötött házasságot Magyarországon hitelesíttetni szükséges.

Ha nem szeretnénk hivatalos helyi esküvőt, valamennyi helyszínen választhatjuk a szimbolikus ceremóniát. Az esemény ugyan olyan meghitt és csodálatos lesz, mintha hivatalos lenne.

Az esküvő után rögtön meg is kezdődhet a nászutunk, élvezhetjük a mézesheteket egy csodálatos trópusi paradicsomban a helyi vendégszeretet és a választott szállodánk kényeztető kényelmében.

Trópusi esküvőt tervez? Kérje utazási irodánk segítségét a helyszín kiválasztásában és a teljes lebonyolításban. Vegye fel velünk a kapcsolatot a következő elérhetőségeken:

E-mailen: exkluziv@morea.hu

Telefonon: +36 30 933 1936 vagy +36 1 429 2014