Moorea, és általában Francia Polinézia álomszép szigetvilága a bakancslisták élén szerepel, bár csak keveseknek adatik meg, hogy el is jussanak ide annak köszönhetően, hogy Magyarországról csak 24-30 órás repülőúttal elérhető. A világ fejlettebb részétől lévő távolsága és a különleges természeti szépség közrejátszik abban, hogy a turistákat érintő szolgáltatások árfekvése magas, amely erősen szelektálja is szigetekre látogatók körét.

A trópusi nyaralást keresők nagy része csak néhány szigetre koncentrálódik, Bora Bora, Moorea, Tahiti a legnépszerűbb célpontok. Ezeken a szigeteken a legfejlettebbek a szolgáltatások.

Moorea a kompról

Moorea szív formájú szigete csupán 17 km-re fekszik Tahititől, ahová a nemzetközi repülőjáratok érkeznek. Ennek köszönhetően válhatott az egyik leglátogatottabb polinéz szigetté. Repülővel mindössze 7 perces út, de komppal is mindössze bő félórás úttal elérhető Tahitiről.

Az egzotikusan hangzó Moorea név jelentése sárga gyík. Moréá-nak ejtendő, amiben a második szótag a hangsúlyos.

A világ egyik legszebb szigeteként számontartott Moorea 8 vulkánikus zöld kúpja kecsesen emelkedik ki az óceán türkizkék lagúnájából, már Tahitiről is magára vonva minden tekintetet.

Moorea a cölöpökre épült vízi bungalók őshazája.

Jó ötven évvel ezelőtt Moorea szigete volt a világon az első, ahol megjelentek a ma már egész Francia Polinéziát fémjelző vízre épült, cölöpökön álló bungalók, amelyekről később nem is Moorea lett igazán híres, hanem a szigetet körülvevő homokzátonyokra, a Motuk-ra cölöpökön álló villákat építő Bora Bora. Innen terjedt el és vált jellemzőjévé a Maldív-szigeteken és más trópusi paradicsomokon is.

Moorea egy sznorkelling paradicsom

Ha szeretnénk egy úszószemüveggel és pipával felfedezni a Csendes-óceán élővilágát, Moorea erre a legjobb lehetőség Francia Polinéziában. A szigetet körülvevő korallzátony ugyanis 12 helyen is megszakad, köszönhetően a hegyekből az óceánba ömlő folyóknak, ahol a trópusi tengeri élőlények bejutnak a sekély lagúnákba. A vízben állva, szabad szemmel is szebbnél-szebb halakat figyelhetünk meg. Sznorkel felszerelésben maga a paradicsom tárul elénk a lagúnában.

Bora Boránál a korallzátony teljesen körbe öleli a szigetet, így ott el kell hagynunk a lagúnát a tengeri élővilág megcsodálásához.

Delfinekkel úszás

Az Intercontinental Moorea Resort & SPA ad otthont a Moorea Dolphin Centernek, ahol három palackorrú mentett delfin él. Mivel ezek a fogságban született és idomított delfinek nem lettek volna képesek visszailleszkedni a természetbe, ezért nem lehetett őket szabadon engedni, így lett az otthonuk a központ, ahol lehetőséget biztosítanak nekik egy egészséges, boldog életet. Most egy természetes lagúnában élnek és állatorvosok, tengeri emlős viselkedésspecialisták vigyáznak rájuk. A központ egyben egy oktatási célú intézmény is, ahol a látogatók megismerhetik, miért fontos a tengeri ökoszisztéma és annak megőrzése.

A delfinek boldog ugrabugrálással, pörgéssel szórakoztatják a központ vendégeit. A bátrabbaknak a delfinekkel úszásra is lehetőségük van szigorú felügyelet mellett.

delfinek

Szárazföldi és vízi program lehetőségek Mooreán

Moorea mind szárazföldi, mind vízi programokban bővelkedik.

A szigeten körbefutó 60 km-es út szebbnél-szebb strandokra, gyönyörű látvánnyal megajándékozó kilátópontokra és kis falvakba juttat el minket. Lehetőség van autót, robogót, kerékpárt bérelni és úgy fedezni fel a szigetet, de szervezett kirándulásokon is körbejárhatjuk.

Felkereshetünk ananászültetvényeket, hogy megismerhessük a termesztésüket.

A sziget belsejét borító hegyeket mindenféle nehézségű túraútvonalak hálózzák be, így akár egy könnyed vagy egy komolyabb hegyi kirándulásra is elindulhatunk.

Moorea

Ha nem szeretnénk gyalogszerrel járni a hegyet, csatlakozhatunk egy terepjárós túrához is, amely a legjobb módja annak, hogy eljussunk a sziget legszebb panorámáját nyújtó Belvedere-kilátóba.

A TikiParc kalandpark minden korosztály számára izgalmas élményeket nyújt az egyszerűbb pályáktól a komolyabb Zipline-okig.

A Tiki Village fiesztákat és táncos show műsorokat kínál.

Az augusztus és október közötti párzási időszakban érdemes részt venni egy bálnalesen, ahol a helyi tengerbiológustól rengeteg mindent megtudhatunk a bálnákról, a szokásaikról.

Rája etetés és sznorkelling túra, piknikezés egy motun, sisakos tenger alatti séta, búvárkodás, vízi sportolási lehetőségek csak néhány a lagúna és az óceán nyújtotta élmények sokaságából.

Fedezze fel a többi Francia Polinéziához tartozó szigetet is

Bár önmagában Moorea is annyi lehetőséget kínál, hogy a teljes Francia Polinéziai nyaralásunkat tartalmasan eltölthetjük a szigeten, érdemes felfedezni más szigeteket is. Tahiti, ahol a repülőtér és a főváros található vízeséseket, trópusi őserdőket kínál, Bora Bora homokzátonyra épült luxus resortjaiban a képeslapokról ismert csodálatos látványban és különleges atmoszférában lehet részünk, hogy csak a legismertebb szigeteket említsük.

Kínálatunkban elsősorban több sziget felfedezésre szolgáló ajánlatokat állítottunk össze, de természetesen bármilyen egyedi igény alapján megszervezzük Francia Polinéziai luxus nyaralását, hogy a bakancslista egyik leggyönyörűbb pontja ne csak kipipálásra kerüljön, hanem azt a csodálatos élményt nyújtsa, amit elképzelt.

Ismerje meg Francia Polinézia ajánlatainkat és lépjen velünk kapcsolatba, hogy megvalósíthassuk az álom nyaralását a világ egyik legkülönlegesebb trópusi paradicsomában.

Francia Polinézia
Ajánlatkérés