Abu Dhabi az Egyesült Arab Emírségek hét emírségének legnagyobbika. Abu Dhabi város az Egyesült Arab Emírségek fővárosa és kulturális központja. Abu Dhabi emírsége sokkal nagyobb pénztöbblettel bír, mint a jóval népszerűbb Dubai, és annak turizmus fejlesztését anyagilag jelentősen támogatja is. Az utóbbi években Abu Dhabiban is jelentős fejlesztések valósultak meg. Szinte mindenki, aki pár napnál több időt tölt Dubaiban, ellátogat Abu Dhabiba is legalább egy napra, hogy felfedezze sokszínű látnivalóit.

Azonban érdemes egy napnál hosszabb időt is Abu Dhabira fordítani, hiszen gazdag kulturális és építészeti látnivalókban bővelkedik, és sokféle szórakoztató programlehetőséggel is hívogat.

Abu Dhabi zöld parkjaival, modern és különleges építészeti megoldásaival, csodálatos tengerparti sétányával csalogatja a turistákat, valamint Forma 1-es versenyeivel az autósport kedvelőit.

Megcsodálhatjuk a grandiózus, hófehér színben pompázó Sheikh Zayed nagymecsetet, az egyedülálló stílusú Emirates Palace Hotelt, a Saadiyat szigeten található Guggenheim Abu Dhabi Múzeumot, vagy olyan különleges programokban lehet részünk, mint a Yas szigeten a Ferrari World, a Ferrari Témapark, vagy a párizsi Louvre „másolata” a Louvre Abu Dhabi.

A TripAdvisor utazási portál adatai szerint Abu Dhabi legnépszerűbb látnivalói:

1.  Sheikh Zayed Nagymecset – Abu Dhabi kihagyhatatlan látnivalója. A világ egyik legnagyobb mecsete. Elképesztően impozáns és gazdagon díszített épület. Itt található a világ legnagyobb, több millió Swarovski kristályból kirakott kristálycsillárja. Több mint 5000 m2-es, egy darabban szőt perzsaszőnyege nem csak lenyűgözően szép, de mezítláb végig sétálni rajta is különleges élmény.

Abu Dhabi nagy mecset

2. Yas Marina Circuit – Abu Dhabi Forma1-es autóverseny-pályája.

3. Kilátó 300 méter magasan – Az Ethitad Towersben található Jumeirah At Etihad Towers hotelben 300 méter magasan kialakított kilátó.

4. Emirates Palace – egy arab építészeti stílusú hotel, egy igazi arab palota minden pompájával, ahol minden a gazdagságot tükrözi. Kávézójában a capuccinót aranyporral szórják meg. Ingyenesen látogatható.

Emirates Palace

5. Etihad Towers – A Cornishe-on található felhőkarcoló együttes gyakran fényképezett modern építészeti alkotás, amely luxushotelnek is otthont ad.

6. Abu Dhabi National Exhibition Center – A kiállító központ különleges alakú épületét már csak a látványa miatt is érdemes felkeresni.

7. The Corniche – Homokos tengerpart háttérben a hatalmas felhőkarcolókkal és egy kellemes parti sétány.

8. Yas Marina – Kikötő és sétány rengeteg étteremmel, üzlettel, ahol kellemesen lehet sétálgatni.

9. Aldar HQ Building – különleges, a Durham pénzérmét idéző alakú épület, amely 2009-ben épült.

10. Qasr Al Hosn – Abu Dhabi történelmét bemutató múzeum.

Abu Dhabi több napos városlátogatásra vagy tengerparti nyaralásra is ideális. Látnivalói, bevásárló és szórakoztató központjai, homokos strandjai tökéletes színteret nyújtanak egy kellemes nyaraláshoz. A hagyományos arab és a modern építészet olyan különleges és érdekes egyveleget alkot, amely képes minden pillanatban ámulatba ejteni.

Abu Dhabi emírségben, felsőkategóriás luxus hotel kínálatunkban olyan különlegességek is megtalálhatók, mint a hófehér homokos parttal és türkizkék lagúnával büszkélkedő St. Regis Saadiyat Island Resort, vagy a sivatag közepén, egy oázisban található Qasr Al Arab Desert Resort, illetőleg a szafari parkot is magában foglaló Anantara Sir Bani Yas Island 5* Resort.

Válasszon Abu Dhabi luxus hotel kínálatunkból és kérje személyre szabott ajánlatunkat!