Az Egyesült Arab Emírségek, vagy ahogy régebben magyarul elhíresült az Egyesült Arab Emirátusok, az arab öböl legkülönlegesebb országa, amely hét emírség egyesülésével jött létre 1971-ben.  A hagyományos arab kultúra és a modern építészet együttes jelenlétének köszönhetően gyakran az ellentétek országaként említik.

Az Arab-félszigeten fekvő ország közvetlen repülőjárattal 5-6 óra alatt elérhető Magyarországról. Hosszú hétvégi kikapcsolódásra és tengerparti nyaralásra is ideális.

Abu Dzabi Emírség az ország 80%-át foglalja magába. Itt található az ország fővárosa, az azonos nevű Abu Dzabi. A város egy szigetre épült, amelyet a szárazfölddel hidak kötnek össze. Az Emirátusok kulturális és gazdasági központja. A turisták főleg egy napos kirándulásokra érkeznek ide a másfél órás autóútra fekvő Dubajból, bár ennél jóval több programot kínál. A Sheikh Zayed Nagy Mecset 30.000 imádkozót egyszerre befogadni képes hatalmas, vakító fehér épülete felejthetetlen élményt nyújtó kötelező látványosság. Az Emirates Palace pompázatos hotel egy arab palotát formáz, kávézójában a capuccinót aranyporral szórják meg. A Ferrari World élményparkja kicsinek és nagyoknak is felejthetetlen szórakozást kínál. Bevásárlóközpontjait azért is érdemes meglátogatni, mert sok esetben a Dubajinál is jobb áron juthatunk hozzá egyes termékekhez.

Dubai Emírség, és az azonos nevű város a legnépesebb és a második legnagyobb az országban. Dubaj a nagyszabású, különleges építészeti vívmányaival vált ismertté. A vitorlást formáló Burj Al Arab hotel épülete, a mesterségesen létrehozott szigetei, mint pl. a Pálma sziget, a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa, vagy a fedett sípálya csak néhány az elképesztő alkotások közül, amelyekkel Dubaj büszkélkedhet. Szórakoztató és bevásárló központjai, a nyüzsgő nagyvárosi hangulat, az arab és a modern világ különös keveréke és a homokos tengerpart rengeteg turistát csábít.

Dubai Jumeira Beach

A Dubajjal szomszédos Sarjah Emírség kulturális, politikai, katonai, gazdasági és jogi szerepet tölt be az Emirátusokban. Központja, Sarjah város, amely teljesen egybeépült Dubajjal és a másik szomszédjával, Ajman várossal, a harmadik legnépesebb az országban. Sarjah-ban tilos az alkohol árusítása és birtoklása, a hotelekben sem szolgálnak fel alkoholtartamú italt. Ezért inkább a muszlim turisták körében népszerű. Elegáns mecsetjei, két híres soukja, számtalan múzeuma és szép parkjai sok látogatót vonzanak.

Sarjah szomszédja az apró Emírség, Ajman. Központja, Ajman város Dubajjal és Sarjah városával egybefüggő városi területet alkot. Ajman ugyanazt nyújtja a turistáknak, mint Dubaj, csak kicsiben és kevésbé zsúfoltan. Bevásárló és szórakoztató központok, felhőkarcolók, éttermek, bazár, tengerparti sétány, homokos tengerpart luxus hotelekkel. Dubaj rövid idő alatt elérhető.

Umm al-Qaiwain Emírség a legkisebb népességű, az ország északi felén található. Tengerpartja mentén kis szigetek sorakoznak. Sinaiyah szigete az egyike azon kevés helyeknek az Egyesült Arab Emírségekben, ahol háborítatlan a természet. Itt él az arab gazella, kormoránok fészkelő helye. Tengeri élővilága is rendkívül gazdag és különleges.

Ras-al-Khaimah Emírsége kicsit távolabb fekszik Dubajtól. Itt is hatalmas a fejlődés, mint szerte az Emirátusokban. Szebbnél-szebb luxus hotelek épülnek közvetlenül a tengerparton. Bevásárló és szórakoztató központok, éttermek, tengerparti sétány gondoskodik az idelátogató turisták szórakozásáról. Dubajtól való távolsága miatt jóval kedvezőbbek az árak.

Fujairah Emírség az Ománi-öbölben fekszik, ellentétben az többi Emirátussal, a Perzsa-öböllel nem határos. Különlegessége, hogy majdnem a teljes területét hegyek borítják. Itt található az Egyesült Arab Emírségek legmagasabb pontja. A legkevésbé ismert emírség, pedig itt is ugyanolyan folyamatos fejlődés zajlik, mint az ország többi részén. Egyre-másra épülő, luxus resortok és bevásárló és szórakoztató központok kényeztetik az ide látogató turistákat.

Egyesült Arab Emírségek
Ajánlatkérés