A Floridától délkeletre, az Atlanti-óceánban fekvő szigetcsoport 690 szigetének területe mindössze 1/7-e Magyarországnak. Az ország nevének egyik elemélet szerinti jelentése banántalan sziget és valószínűleg az indiánok nevezték így el.

A Bahamákhoz tartozó, San Salvador szigetén lépett először Észak-Amerika területére Kolumbusz Kristóf 1492-ben.

Az 1300 km hosszan elnyúló ország szigeteiből csak 29 szigeten laknak. A legnagyobb szigete Andros 5957 km2-rel, viszont a legnagyobb lakossággal New Providence és a Grand Bahamák rendelkezik. New Providence mindössze 207 km2-én 210 ezren élnek.

A szigetek felszíne szinte teljesen sík. A legmagasabb dombjai is csak 20-60 méteresek.

Az Egyesült Királysággal perszonálunióban lévő ország alkotmányos monarchia, élén II. Erzsébettel, a brit uralkodóval. A hivatalos nyelv az angol, de a helyiek nyelve a kreol.

A fővárosa Nassau, New Providence szigetén található.

A szigeteken a munkanélküliség elenyésző, köszönhetően a turizmusnak, ahol a lakosság 2/3-a dolgozik.

Az évi 3 millió vendéget fogadó turistaparadicsom liberális adórendszere vonzza az offshore cégeket és ennek köszönhető a rengeteg bahamai zászló alatt közlekedő hajó szerte a világban.

Mezőgazdasági termelését a cukornád, a banán és ananász és más trópusi gyümölcsök, zöldégek adják. Ezek a legfőbb exportcikkei és a cukornádból készülő rum.

Utazás a Bahamákra

Nassau 8445 km-re fekszik Budapesttől, ahová legalább 11 órás repülőúttal juthatunk el.

Az időeltolódás -7 óra hazánkhoz képest.

Magyar állampolgároknak 90 napnál rövidebb tartózkodásra nem kell vízum.

Kötelező oltás nincs.

A hivatalos fizetőeszköz a bahamai dollár, de az amerikai dollárt bárhol elfogadják.

Nyaralás a Bahamákon

A Bahamák az amerikaiak körében nagyon népszerű, lépten-nyomon velük találkozhatunk és a turistákat kiszolgáló rendszer is amerikai mintákat követ. Minden megtalálható, ami egy trópusi nyaraláshoz szükséges.

A Bahamák nyaralásnál fel kell rá készülni, hogy meglehetősen drága ország, általában duplája minden az itthoni áraknak.

Bahamák utazásra a legjobb időszak az európai nyár, ilyenkor van a legmelegebb, bár sajnos ez az esők és hurrikánok időszaka is. Ám a téli időszakban is kellemes, 25 C-os hőmérséklettel csábít.

Finom hófehér homokos gyönyörű strandjai, kristálytiszta tengervize, szórakozási és vásárlási lehetőségei teszik a Bahamákat ideális trópusi úticéllá.

Az éjszakai élet főleg a hotelokban zajlik, ott viszont mindent megtesznek a vendégek éjszakai szórakoztatásáért.

A szigetek természeti látnivalóit főleg a csodálatos tengerpartok teszik ki. Kulturális látványosságai elenyészőek. Ide mindenki a hófehér homokos tengerpartért, a kék árnyalataiban pompázó kristálytiszta tengervízért, napfényért és a szórakozásért látogat el, amely viszont bőven elegendő élményt tartogat egyhetes vagy hosszabb nyaraláshoz.

Atlantis Bahamák

Az Atlantis Hotel, New Providence szigetével egy híddal összekötött, Paradise Islanden, nem egyszerűen egy luxus szálloda, egy szórakoztató és élményközpont vízividámparkkal, trópusi kertjében medencékkel, tengeri akváriummal, különlegesen szép privát stranddal, minden igényt kielégítő éttermekkel és rengeteg szórakozási lehetőséggel nappal és éjszaka is az egész családnak. A resortot belépőjegy ellenében bárki látogathatja, így nem a hotel vendégeiként is részesei lehetünk az Atlantis élményeinek.

A Sandals Resorts luxus szállodái New Providence és Exuma szigetén (Sandals Royal Bahamian és Sandals Emerald Bay) felsőkategóriás szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.

Kapcsolódjon ki a Bahamák egyik luxus resortjában, kérje személyre szabott ajánlatunkat.

Barbados utazási ajánlatunk

Sandals Royal Bahamian ***** AI

Tapasztalja meg a luxus új szintjét a Bahamák legelegánsabb resortjában. A Sandals Royal Bahamian az európai kifinomultság az egzotikus sziget keveréke.