A Karib-térség szigeteinek legfőbb bevételi forrása a turizmusból származik, ezért kiemelten magas színvonalon és ehhez megfelelően viszonyuló árakon kényeztetik a szigetekre látogató nyaralókat.

A Karib-szigeteket három régióra lehet osztani.

Bahama-szigetek.

Nagy-Antillák: Kuba, Jamaica, Haiti, Dominikai Köztársaság, Puerto Rico (USA), Navassa-sziget (USA), Turks- és Caicos-szigetek (Egyesült Királyság), Kajmán-szigetek (Egyesült Királyság).

Kis-Antillák: Amerikai Virgin-szigetek (USA), Brit Virgin-szigetek (Egyesült Királyság), Anguilla (Egyesült Királyság), Saint-Barthélemy (Franciaország), Saint-Martin (Franciaország), Sint Maarten (Hollandia), Saba (Hollandia), Sint Eustatius (Hollandia), Saint Kitts és Nevis, Antigua és Barbuda, Montserrat (Egyesült Királyság), Guadeloupe (Franciaország), Martinique (Franciaország), Dominikai Közösség, Saint Lucia, Barbados, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, Grenada, Trinidad és Tobago, Curaçao (Hollandia), Bonaire (Hollandia), Aruba (Hollandia).

Kulturális szempontok alapján gyakran sorolnak még a Karib-térséghez néhány Közép- és Dél-Amerikai országot: Belize, Suriname, Guyana, Francia Guyana, Kolumbia és Venezuela északi partvidéke.

Barbados

Nem minden szigeten egyformán fejlett a turizmus és vannak közöttük olyan szigetek is, ahol a természeti értékek megóvása érdekében szorították vissza a turizmus tovább fejlődését.

A Karib-tenger szigeteire jellemző, hogy helyben csak néhány zöldség és gyümölcsfélét termesztenek, minden más, a megélhetéshez szükséges dolgot külföldről vagy az anyaországból szállítanak be, ezért szinte minden csak nagyon magas áron szerezhető be, ez meghatározza a szolgáltatások árát is.

A fehér homokos tengerpartok fölé nyúló pálmafák, amelyek a Karibi-szigetek jelképévé váltak, az egész évben kellemes nyári meleg és friss tengeri levegő már az 1700-as évek végén csábítani kezdte a vendégeket az akkor még nagyon elmaradott térségbe. Az első szálloda Nevisben nyílt meg 1778-ban és gyógyulni, illetve kellemes tengeri klímára vágyó gazdag amerikaiakat látott vendégül. A XIX. században, ahogy fejlődött a közlekedési infrastruktúra, egyre több hotel nyílt. Barbados, Jamaica és a Bahamák is felkerült az utazók térképére. Az európai anyaországokból is egyre többen érkeztek Karib-tengeri nyaralásra. A XX. század elején már gőzhajók sora járta az Atlanti-óceánt Európa és a Karib-szigetek között, amelyeken többhetes utazással lehetett eljutni a világ egyik legszebb, télen is kellemes nyári klímájú térségébe. 1950-ben létrejött a Karib-Turisztikai Egyesület, gazdaság politikájának célja a gazdag befektetők odavonzása volt. A 60-as években megindultak repülőjáratok is, a több hetes utazást jelentősen lerövidítve. Az igazi fellendülés ekkor érkezett meg a szigeteken. Megkezdődtek a nagy szállodafejlesztések és az ezeket kiszolgáló szórakoztató és szolgáltató egységek is gombamódra szaporodni kezdtek.

Bahamák

A tudatos fejlesztés eredménye a minden igényt kielégítő szolgáltatások, szórakoztató programok, amelyek az egzotikus utazások egyik kiemelt úti céljai közé emelte a két évszázaddal ezelőtt még szinte ismeretlen Karib-tengeri szigetvilágot.

A fehér homokos tengerpartok, a csodálatos tengeri élővilág, a különleges trópusi természeti környezet, az egész évben nyárias időjárás ma már nászutasok, a télből a nyárba elutazni vágyók millióit vonzza a Karib-szigetekre.

Tartson Ön is velünk egy Karib-tenger nyaralásra, hagyja, hogy elvarázsolja a helyiek vendégszeretete, a kultúra és a trópusi környezet csodálatos keveréke, élvezze, hogy itt minden a vendégről, Önről szól.

Válasszon Barbados, Bahamák, Jamaica felsőkategóriás szálloda kínálatunkból és kérje személyre szóló ajánlatunkat.

Karib-tenger nyaralás ajánlatunk

  • Jamaica Sandals Montego Bay

Sandals Montego Bay ***** AI

Sandals Montego Bay Jamaica legszebb hófehér homokos tengerpartja és strandjai mellett elhelyezkedő játékos és romantikus hotel.

  • Barbados part
  • Barbados tengerpart

Sandals Barbados ***** AI

Sandals Barbados egy teljesen új resort az, életteli St. Lawrence Gap területén, luxust kínálva felnőtt vendégeknek fantasztikus szálláshelyekkel.

Sandals Royal Bahamian ***** AI

Tapasztalja meg a luxus új szintjét a Bahamák legelegánsabb resortjában. A Sandals Royal Bahamian az európai kifinomultság az egzotikus sziget keveréke.