Egy dubaji utazás a tenger kékje, a fém és üveg hideg csillogása mellett ragyogó színek és finom illatok csodálatos egyvelegével is megajándékoz minket.

Ha már túl vagyunk Dubaj építészeti remekműveinek a felfedezésén és nincs kedvünk a tengerparton pihenni vagy vásárolgatni, inkább kellemes feltöltődésre vágyunk, amit a felnőttek és a gyerekek egyaránt élveznek, látogassuk meg az egyik legkülönösebb dubaji látványosságot, a Dubai Miracle Gardent, amely a világ legnagyobb virágos kertje. Túl azon, hogy szemet gyönyörködtető látvány egy igazi érdekesség is, hiszen a sivatag közepén található.

Dubai Miracle Garden Virágszív Sétány

A Miracle Garden minden évben november közepétől május közepéig látogatható, mert ilyenkor megfelelő az időjárás ahhoz, hogy a kert teljes pompájában tudjon tündökölni, és nincs túl meleg ahhoz, hogy a látogatók a szabad ég alatt sétálgassanak napközben.

A virágoskert 72.000 nm területen fekszik, ahol 150 millió virág bontja színes szírmait és árasztja csodálatos illatát. Évről évre mindig teljesen megújul, más és más virágkompozíciókkal lepi meg a látogatóit.

A nagy gonddal megkomponált virágokkal teli ágyások mellett, virágszobrokat és virágokkal bevont épületeket is megcsodálhatunk.

A világ legnagyobb virágszobrát is a Miracle Garden mondhatja magáénak, egy Airbus A380-as repülőgépet virágokból kirakva, amit Guiness rekordként is jegyeznek. A világ legmagasabb szobra is a kertben található, a 18 méter magas Miki Egér szobor, ami 35 tonnát nyom.

Dubai Miracle Garden Emirates A380

Walt Disney mesefiguráiból Miki Egér mellett Minnie, Goofy, Plutó kutya, Daisy Kacsa, Donald Kacsa, és az ő három unokaöccse, Huey, Dewey és Louie is a kert lakója.

A színpompás virágok locsolásához naponta átlagosan 752 ezer liter vizet használnak fel. Az öntözés szürkevízzel történik, vagyis kézmosókból, mosogatókból lefolyó „használt” vízzel, amelyet alaposan megtisztítanak a vegyszerektől, egyéb nem kívánatos szennyezésektől az újrahasznosítás előtt.

A legjobb reggel vagy délután felkeresni a kertet, hogy a virágok a legszebb pompájukban mutathassák meg magukat és élvezhessük a mennyei illatarzenáljukat. Este a kivilágított parkban is érdemes sétálgatni, amikor teljesen más hangulatot áraszt.

Dubai Miracle Garden Miki Egér

A Dubai Miracle Garden címe: Al Barsha South 3, Dubailand, Dubai.

A virágoskert mellett egy pillangó parkot is létesítettek, a Dubai Butterfly Gardent, ahol több mint 15.000 lepkét csodálhatunk meg. Ez a világ legnagyobb és a Közel-Kelet első fedett pillangó parkja. A pillangók bemutatása mellett a lepkefajok fenntartása is a célja. A parkban élő 26 lepkefaj színpompás egyedeit naponta 9-18 óra között látogathatjuk meg.