Seychelles az Indiai-óceán egyik édenkertje érintetlen természeti szépségeivel, a világ legszebb tengerpartjaiként számon tartott partszakaszaival, különleges, csak itt honos növényeivel és állataival és a nyaralás legváltozatosabb programlehetőségeivel méltán az egzotikus utak és nászutak egyik legnépszerűbb paradicsomi úti célja.

Seychelles gránitsziklák

Seychelles vagy Mauritius?

A Seychelle-szigetek utazás tervezése során felmerül a kérdés Seychelles vagy Mauritius lenne a jobb választás.

Az Indiai-óceán két szigetországát gyakran hasonlítják össze. Vannak hasonlóságok közöttük, de a legtöbb esetben nem alternatívája Mauritiusnak Seychelles és fordítva.

Mindkét országot szokás utolsó édenkertként jellemezni, de talán Seychelles-re ez jobban igaz, mint Mauritiusra.

A legnagyobb különbség, amely alapján dönteni lehet, ha mindenképpen választani akarunk közöttük, hogy nyüzsgősebb, felfedezősebb, kirándulós egzotikus nyaralást vagy inkább csendesebb, a természeti szépségek nyújtotta élményekkel teli pihenést.

Utóbbi esetben Seychelle-szigetek a legjobb választás. Természetesen, ha már jártunk Seychelles-en, mindenképp érdemes Mauritiust is felfedezni. A legjobb döntés mindkét paradicsomi édenkert felfedezése.

Seychelles és Mauritius időjárásban is eltérést mutat. Míg a Seychelle-szigetek utazásra legideálisabb időszak a március és november közötti, addig Mauritiuson pont fordítva van, novembertől márciusig tart a melegebb időszak. Mauritiustól eltérően Seychelles-en nem kell számítani ciklonokra.

Seychelle-szigetek repülőjegy, repülőút hossza

A Seychelle-szigetekre a legkényelmesebben Budapestről az Emirates vagy a Qatar Airways járataival juthatunk el egy átszállással. Mivel a repülőút hossza 10-12 óra, fontos, hogy olyan légitársaságot válasszunk, amely kényelmes repülőgépekkel és sokrétű szolgáltatással könnyít meg az utazást, ez a két légitársaság felel meg a legjobban ezeknek a követelményeknek. Ezenkívül fontos megemlíteni, hogy mindkét légitársaság kb. fél úton biztosít átszállást, vagyis 5-6 órányi távolságra Budapesttől, így az egyszerre repüléssel eltöltött idő megfeleződik, az utazás sokkal elviselhetőbb.

Az átszállás Dubaiban vagy Dohában arra is lehetőséget nyújt, hogy az utazást a városban pár napra megszakítsuk és felfedezzük Qatart vagy az Egyesül Arab Emírségeket is. Így a Seychelle-szigetek repülőút hossza sem lesz olyan megterhelő.

Természetesen más légitársaságokkal is eljuthatunk a Seychelle-szigetekre Budapestről vagy akár Bécsből, esetleg európai átszállással. Utóbbi esetben mérlegelni kell, hogy megéri-e a többlet utazási idő.

Tapasztalataink alapján a legoptimálisabb megoldás mind kényelem, mind az utazás hossza és az érkezési időpontok tekintetében az Emirates vagy a Qatar Airlines járataival utazás.

Utazási irodánk segít az igényeknek megfelelően a legjobb Seychelle-szigeteki repülőjegy megtalálásában, megvásárlásában és az ezzel kapcsolatos intézendőkben. Operatív segítséget nyújtunk a jegyek megvételétől az elutazáson át a hazaérkezésig, hogy önnek csak az utazás élményével kelljen foglalkoznia. Kérje ajánlatunkat!

Seychelle-szigetek időjárása

Trópusi éghajlatú, egész évben kellemes meleg van. Ciklon mentes. Márciustól novemberig száraz, enyhén szeles Seychelle-szigetek időjárása, eső ritkábban fordul elő, ez az utazásra a legjobb időszak. Novembertől márciusig többször kell számítani trópusi esőkre.

A legmagasabb hőmérséklet egész évben 28-30 C fok között mozog, és 24 C fok alá ritkán megy a hőmérséklet.

Az óceán vize áprilisban a legmelegebb, átlagosan 29 C fokos, június és október között a leghűvösebb, de ilyenkor sem hűl 26 C fok alá, egész évben fürödhető.

A szigeteken belül több mikroklíma is kialakult, ennek köszönhetően gyakran előfordul, hogy a sziget egyik felén esik az eső, a másikon pedig süt a nap.

Bármikor és bármivel is érkezzünk a Seychelle-szigetekre, az egyedül álló, szinte érintetlen trópusi környezet, a különlegesen szép gránitsziklás tengerpartok, a kényeztető szolgáltatások élményekben gazdag pihenést nyújtanak.