Omán zárt világát most érdemes felfedezni,  amíg még autentikus, valós szépségében láthatjuk, teljes valójában megtapasztalhatjuk hogyan keveredik a hagyomány és a modernség az építészetben, a kultúrában és a természeti látnivalókban is.

Omán – fenségesen magasodó hegyek, wadikkal – sziklák között megbújó türkizkék medencék – tarkított sivatag, szép tengerpartok és az igazi arab hagyományok izgalmas találkozása egy turisták által még alig felfedezett világban.

Omán az Arab-félsziget dél-keleti felében fekvő, 212 ezer négyzetkilométer területű, Magyarországnál háromszor nagyobb ország, az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia, Jemen, a Perzsa-öböl, az Arab-öböl és az Ománi-tenger által közrefogva.

Különböző domborzati viszonyú tájegységei különböző időjárást vonnak magukkal. Az uralkodó éghajlat a sivatagi, áprilistól-októberig elviselhetetlen a hőség és a páratartalom, a déli tájakat ilyenkor monszunos esők is sújtják. Az utazásra a legideálisabb a novembertől márciusig tartó időszak, amikor valamelyest csökken a hőség. A tenger egész évben kellemesen meleg.

Omán egy olyan olajban gazdag ország, amely nem hivalkodik gazdagságával, hanem csendesen fejlődik, megőrizve az arab hangulatot, hagyományokat. Muscatban, a fővárosban, például tilos felhőkarcolókat építeni, a tradicionális arab építészetet kell követni.

A csodálatos természeti kincsekkel teletűzdelt ország igazi turista paradicsom azoknak, akiket a felfedezés öröme vonz és kevésbé vágynak a különböző, mesterséges attrakciókra. Meglehetősen rendezett ország, még a sivatagon átvezető utak is rendben tartottak. A helyiek barátságosak, kedvesek, bár, mivel arab ország, a nők kerülik a kapcsolatot az idegenekkel.

Omán természeti és kulturális látnivalókban is gazdag. Legfontosabb látnivalóíról itt irtunk részletesen.

A legszebb tengerpartokat a fővárostól kb. 870 km-re fekvő Salalah városában találjuk. A Kelet-Karibjának is hívott vidék hívogató fehérhomokos strandjai snorkellingezésre is kiválóak.

Kihagyhatatlan látnivalója, a hegyek és tenger között fekvő főváros, Muscat, ahol akár két vagy több napot is eltölthetünk a felfedezéssel. Muttrah Souk, a bazár, akkor is izgalmas, ha nem akarunk vásárolni.

Omán Alila Jabal Akhdar - szálloda 2000 méter magasan

A Grand Canyonhoz hasonló természeti környezetben elhelyezkedő luxus szállodái 2000 méter tengerszint feletti magasságban – lélegzetelállító panorámával a környező kanyonokra és hegyekre – érintetlen szépségű természeti környezetben kínálnak páratlan élményt. A magas hegyek által nyújtotta izgalmas és extrém programok vagy helyszínek a kalandtúrák kedvelőinek földi paradicsoma.

Omán közel 500 régi erőddel büszkélkedik. A Bahla erőd az UNESCO Világörökség része. Csakúgy, mint a Bat, Al-Khutm és Al-Ayn bronzkori régészeti lelőhelyei, A “Tömjén Útja” vagy Az Arab Oryx-Rezervátum, az oryx-antilop vadvédelmi területe.

Ne hagyja ki a lehetőséget, fedezze fel még most Ománt, mielőtt elveszíti a zártságával, kevésbé ismertségével járó vonzerejét, érintetlenségét.

Ománban felső kategóriás luxus resortokat kínálunk Muscatban és Salalah-ban, és a magas hegyekben is. Ha nem csak tengerparti nyaralásra, vagy Muscat városnézésre vágyik, szeretné minél jobban felfedezni Ománt, ennek megszervezésében is a rendelkezésére állunk.

Ismerje meg velünk Omán különleges, békés, látnivalókban gazdag világát!

Kérje egyedi ajánlatunkat!

Omán
Ajánlatkérés