Mauritius, a különleges trópusi sziget Afrika dél-keleti részén. A 67 km hosszú és 46 km széles fő sziget és a környező apró szigetek más élményt nyújtanak, mint az Indiai-óceán többi szigetvilága vagy a Karib-térség. Egy Mauritius utazás sokkal többet adhat egy tengerparti pihenéstől és az egzotikus környezet látványától.

A sziget nagy hangsúlyt fektet a fenntartható turizmusra, ennek köszönhetően sok a felső kategóriás, elegáns luxus resort és a turisták többsége is a felsőközép és magasabb társadalmi osztályból érkezik.

A jellemzően közvetlen tengerparti hotelek trópusi paradicsomot teremtettek maguk köré, pálmafás, buja trópusi növényekkel teleültetett egzotikus kertek, a növényzetben megbújó egy-két emeletes hotel épületek vagy villák, az apróhomokos rendezett tengerpartok az igazi trópusi nyaralás élményét kínálják minőségi szolgáltatások teljes választékával. Az Indiai-óceánra vagy egzotikus kertre néző szobák, lakosztályok vagy villák kategóriától függően akár kültéri trópusi fürdőszobával vagy privát medencével kínálnak exkluzív környezetben pihenést, a privát szféra előtérbe helyezésével.

Nemcsak a resortok teremtette csodálatos környezetben érdemes eltölteni az időt, mivel a sziget számtalan természeti és kulturális látnivalót, szórakozási, vásárlási lehetőséget kínál. A hotelt elhagyva, a településeken, kis városokban nyüzsög, vibrál az élet.

A látnivalók között csodálatos természeti képződmények, mint a Hétszínű Föld, vagy trópusi növényekkel teli botanikus kert, vízesések, állatparkok, kalandparkok, különleges panorámájú kilátóhelyek, teaültetvények, rum és cukormúzeum, Hindu vallási szenthelyek találhatók, a teljesség igénye nélkül.

Mauritius vulkánikus eredetű sziget, ennek tanúbizonyságával lépten-nyomon találkozunk. A különleges alakú, csodálatos szépségű mohazöld vulkáni hegyek végig kísérnek, bármerre megyünk. A tengerpartokon is fellelhetünk megszilárdult lávából keletkezett kőzeteket. A hegyek zöld, trópusi növényekkel borítottak, kisebb nagyobb vízeséseket rejtenek, ellentétben a cukornád és teaültetvényekkel teli partmenti területekkel. A túrázást kedvelőknek is igazi paradicsomi lehetőségeket rejtenek.

A természet és a kultúra mellett számtalan szórakozási lehetőséget nyújtanak Mauritius és buja pálmaligetekben elterülő resortjai.  Vízisportok széles választéka, Spa és wellness központok a testi-lelki harmónia megteremtésére, csodálatos szépségű golfpályák várják az aktív és passzív kikapcsolódásra vágyókat, ahol mindenki megtalálja a számára tartalmas időtöltést. A szigeten szórakoztató és kulináris programok mellett bevásárló központok állnak a vendégek rendelkezésére.

A helyi lakosságot főleg Indiából, Kínából, Európából betelepült népek leszármazottjai adják, akik különleges kulturális és építészeti egyveleget hoztak létre. Hindu vallási szentélyek, gyarmati és afrikai stílusú épületek váltják egymást. A főváros, Port Louis kereskedelmi központja egy igazi ékszerdoboz Mauritius szigetén, bevásárlóközponttal, nyüzsgő helyi piaccal, yacht kikötővel.

A helyiek vendégszeretete és nyugalma hatja át az egész sziget atmoszféráját, amely a turistákat is magával ragadja és szinte fáj visszaérkezni a rohanó hétköznapokba a Mauritius utazás végén.

Mauritius természeti adottságait a gyarmatosítók az első időkben nagy mértékben kiaknázták. A modern Mauritius tanulva a múlt béli hibákból a természet megőrzése mellett tette le a voksát és több állat és növényrezervátumot is létrehozott, ahol kihalóban lévő fajok megmentésére specializálódtak és ebben nagy sikereket érnek el. A rezervátumok látogathatók is, különleges élményt nyújtva a vendégeiknek.

A természetes növényzet megőrzésére a hegyekbe más trópusi szigetekről telepítettek be különleges fajokat a megmaradtak mellé, amelyek azóta buján zöldellő takaróval vonták be a környéket visszaadva a sziget eredeti paradicsomi szépségét.