Mauritius, az Indiai-óceán egyik legszebb trópusi szigete a világ legnépszerűbb golfos nyaralási úti céljai közé tartozik. Az egész évben kellemes klíma, a gyönyörű természeti környezet olyan előnyt nyújtanak, amely kiemeli a többi golf pályákkal ellátott utazási helyszínek közül.

Mauritius volt a világ harmadik országa, ahol elkezdtek golfozni, az Egyesült Királyság és India után. Az első golf pályája 1902-ben nyílt meg. Ennek a hosszú múltnak köszönhető, hogy ma Mauritiuson a golfozás a legnépszerűbb sport az utazók körében.

A 9 lyukú pályáktól a világbajnoki 18 lyukú pályákig széles a választék. A legjobb golfpályákat olyan híres golfozók tervezték, mint Ernie Els, Bernard Langer vagy David Leadbetter.

A golf szerelmesei mindent megtalálnak Mauritius pályáin, amire csak igényük lehet, legyen a cél a gyakorlás, az ügyesség fejlesztése vagy épp a kihívások izgalma. Mindezt utánozhatatlan szépségű környezetben, zöldellő hegyekkel körülvéve és nem ritkán csodálatos, óceánra nyíló panorámával.

A golf pályák a felsőkategóriás resort hotelek mellett helyezkednek el. A resortok kedvezményes green fee-t és felszerelés bérlést biztosítanak a vendégeiknek. Természetesen a golfpályákat bárki használhatja, így a nyaralás alatt lehetőség van több pályán is játszani.

18 lyukú golf pályák:

Keleten:

 • Anahita Golf Course: 6741 m hosszú, 72 paros. Ernie Els tervei alapján készült 2008-ban.
 • Ile aux Cerfs Golf Club, Ile aux Cerfs gyönyörű kis trópusi szigetén: 6452 m hosszú, 72 paros, Bernhard Langer tervei alapján készült 2003-ban.
 • The Legend a Contstance Belle Mare Plage hotel területén: 6018 m hosszú, 72 paros, Hugh Biaocchi tervei alapján készült 1994-ben.
 • The Links a Contstance Belle Mare Plage hotel mellett: 5942 m hosszú, 72 paros, Rodney Wright és Peter Alliss tervei alapján készült 2002-ben.

Nyugaton:

 • Tamarina Golf Estate Course: 6800 m hosszú, 72 paros. 2006-ban nyílt meg.
 • Paradis Golf Club a Paradis Resort területén: 5924 m hosszú, 72 paros. 1997-ben nyílt meg.

• Paradis Golf Club a Paradis Resort területén

A sziget közepén:

 • Gymkhana Golf Club: 4870 m hosszú, 68 paros. 1902-ben nyílt meg. Ez volt Mauritius első golfpályája. A Brit Királyi Tengerészet építette.

Délen:

 • Heritage Golf Club – Golf Course: 6498 m hosszú, 72 paros. 2004-ben nyílt meg.
 • Avalon Golf Course: 6200 m hosszú, 72 paros. 2015-ben nyílt meg.

Északon:

 • Mont Choisy Golf Course: 6245 m hosszú, 72 paros.

9 lyukú golf pályák

 • Shandrani Golf Course dél-keleten a Shandrani Resort területén: 768 m hosszú, 29 paros.
 • Maritim Golf Course dél-nyugaton a Maritim Hotel területén: 768 m hosszú, 29 paros.
 • Le Saint Géran Golf Club keleten

Golf versenyek

Mauritius rendszeresen ad otthont rangos nemzetközi golf versenyeknek.

2020. december 5-8 között kerül megrendezésre az 1 millió € díjazású Afrasia Bank Mauritius Open a Heritage Golf Club területén.

golfozás Mauritiuson

Golf nyaralás csomagajánlatok Mauritiuson

Golfos nyaralásokhoz a resortok külön csomagajánlatokat kínálnak, így nem csak felsőkategóriás kényelemben pihenhet Mauritius legszebb tengerparti resortjaiban, hanem kedvezményesen veheti igénybe a golfpályák nyújtotta szolgáltatásokat is.

A következő resortokat ajánljuk Mauritiuson golfos nyaraláshoz. Mindegyikük vagy saját golf pályával rendelkezik vagy közvetlenül mellette fekszik.

Ha a golfozás szerelmese vagy éppen most szeretne belekóstolni a golfozás szépségeibe, kérje golf csomag ajánlatunkat Maurtiusra. Összeállítjuk Önnek az igényeinek legmegfelelőbb programot, hogy felejthetetlen élményekben lehessen része a világ legszebb fekvésű golfpályáin.

Töltsön egy tökéletes nyaralást Mauritiuson miközben kedvenc sportjának hódol csodálatos természeti környezetben zöldellő hegyek és a türkizkék óceán ölelésében.

Mauritius
Ajánlatkérés